Selectați pagina

Mărturia unei participante la protestul anti-homosexual: A tăcea înseamnă a-L trăda pe Hristos

Mărturia unei participante la protestul anti-homosexual: A tăcea înseamnă a-L trăda pe Hristos

Ridica-te, Gheorghe, ridica-te, Ioane!

Ridicati-va noroade, Moldova noastra arde!

Mărturia unei participante la protestul anti-homosexual: Să ne ridicăm cu toţii contra celor care ne pîngăresc credinţa şi neamul strămoşesc!

Cele intamplate recent in capitala tarii au lasat amprenta dureroasa in sufletele noastre. De cativa ani la rand ne adunam pentru a ne impotrivi pacatului, pentru a striga – ‘’Nu!’’ marsului celor ce fara de frica si rusine pangaresc strazile capitalei. O mîna de barbati, femei, batrani si copii – putini la numar, dar plini de duh si adevar, care n-au cazut de la dreapta credinta, inainteaza ingrijorati, cantand ‘’Hristos a Inviat!’’.

Însă drumul a fost blocat de ‘’bravii’’ nostri politisti si carabinieri care s-au grabit sa pulverizeze cu balonasele gaze. Se auzeau tipete ingrozitoare, se vedeau fete crispate de durere si ochi inrositi de usturime. In pofida tuturor invalmaselilor, cu mila Domnului, crestini stateau neclintiti, cu barbatie, incercand sa inainteze.

Mirosul de gaze e patrunzator, urat mirositor, respingator si creaza iritatii ochilor, şi sitemului respirator. Siroaie de lacrimi au brazdat fetele chinuite de durere, iar buzele cantau neincetat ‘’ Hristos a Inviat!’’.

Niste batranele cu lacrimi in ochi incearcau sa le explice gravitatea pacatului, gandind ca pana la urma Dumnezeu ii va lumina ca gresesc, aparand nelegiuitii.

Nu peste mult timp au navalit trupele speciale cu casti si cu bîte, incercînd sa ne oblige sa eliberam strada. Ne-am prins cu totii de mîni, avand aceeasi tendinta – de a ramine neclintiti, chiar daca ne vor strivi necrutator sub picioarele lor.

Imediat poliţiştii s-au napustit dobitoceste, insfacandu-i pe toti cei ce stateau in genunchi. Cineva imi zmulgea geanta, simteam efectiv cum ramin fara haine; un preot a fost ridicat cu forta de la pamint si mutat pe sus pe alta strada.

O doamnă din Causeni povesteste: ‘’ Stateam in fata carabinierilor, am privit in urma si am vazut pe sotul meu care avea arsura chimica pe fata cauzata de gazele lacrimogene. Cineva déjà ii acordase ajutor spalindu-i fata. Ma durea cumplit, sufeream mult pentru toti cei agresati, indeosebi ca nu-i puteam ajuta cu nimic. Cand au navalit asupra noastra, ne-am asezat in genunchi cu rugaciunea pe buze. O femeie din randul politistilor mi-a zmuls fetita de linga mine, crezind ca prin asta ma va ridica de la pamint. Am ramas neclintita cu mainile spre copila. M-au apucat de maini, dar n-au putut sa ma ridice. Am inceput sa tip, fetita a inceput si ea sa strige ingrozita. Atunci au eliberat-o. Cineva dintre barbati m-a apucat pe dupa spate de talie, ma zbateam cerand sa nu ma atinga. Un politist cu casca pe cap ma tragea furios, dupa ce l-am apucat de casca el mi-a rasucit mainile la spate impingandu-ma impreuna cu toti pe alta strada.’’

O altă doamnă din Cornesti povesteste: ’ Mă ridicasem pe un zid si deodata vad cum o mana insfaca un barbat si apoi incep sa-l bata cumplit. ‘’Curajosii’’ si ‘’bravii’’ politisti ascultatori nu se tem, nici se rusineaza sa tabarasca si asupra preotilor, hartuindu-i, tirîindu-i, ba chiar si batindu-i. Ce cadere cumplita! Ce pacat ingrozitor! Sa indraznesti sa ridici mana asupra celor care vegheaza ziua si noaptea sufletele noastre, care zilnic se roaga pentru tara si oastea ei, pentru tot sufletul necajit si intristat.’’

Poveste cu amaraciune si un calugar prezent la contra-manifestaţie: ‘’ Aceasta armata inarmata pana in dinti trebuia sa fie indreptata impotriva nelegiuitilor, care au navalit din afara tarii, aducand cu sine pacatul si faradelegea. Si cata pocainta le trebuie tuturor pentru a fi iertati de Bunul Dumnezeu.!’’

Moldova se considera un popor crestin–ortodox. Dar cati crestini erau atunci pentru a marturisi credinta, sa apere pamintul nostru sfintit de sangele stramosilor si al martirilor?

Vreau sa intreb Parlamentul, Guvernul, toate ministerele, departamentele, pe toti arhireii, pe tot cinul calugaresc si preotesc, si chiar pe Inalt Preasfintitul mitropolit Vladimir – de ce ati deschis larg usile si ati permis sa intre obraznic faradelegea si pacatul sodomitilor si gomoritilor in tara noastra ortodoxa de veacuri?

De ce ati primit si semnat documente marsave ce se impotrivesc lui Dumnezeu si firii omenesti? De ce v-ati facut tradatori de Hristos si de tara? De ce ati adormit in somnul caldicel al laodicenilor? Acum v-ati scos mastile si s-au descoperit fetele voastre dezgustatoare si nesatioase?

Iar îngerului Bisericii din Laodiceea scrie-i: Acestea zice Cel ce este Amin, martorul cel credincios şi adevărat, începutul zidirii lui Dumnezeu: Ştiu faptele tale; că nu eşti nici rece, nici fierbinte. O, de ai fi rece sau fierbinte! Astfel, fiindcă eşti căldicel – nici fierbinte, nici rece – am să te vărs din gura Mea. Fiindcă tu zici: Sunt bogat şi m-am îmbogăţit şi de nimic nu am nevoie! Şi nu ştii că tu eşti cel ticălos şi vrednic de plâns, şi sărac şi orb şi gol! Te sfătuiesc să cumperi de la Mine aur lămurit în foc, ca să te îmbogăţeşti, şi veşminte albe ca să te îmbraci şi să nu se dea pe faţă ruşinea goliciunii tale, şi alifie de ochi ca să-ţi ungi ochii şi să vezi. Eu pe câţi îi iubesc îi mustru şi îi pedepsesc; sârguieşte dar şi te pocăieşte.” (Apocalipsa 3:14-19)

Daca ar fi venit la aceasta contra-manifestatie acel numar mare de preoti, luind cu sine si enoriasii lor cu steaguri, cu sfinte icoane, cu Sfanta Cruce, pacatul s-ar fi stopat.

Ma adresez la toate mamele, bunicile, profesorii si invatatorii – acesti ostasi inarmati sunt copii si elevii nostri, dupa care programe satanicesti i-ati educat si instruit ca sa ajunga sa tabarasca fara mila asupra mamelor, bunicilor lor?

Degeaba ati mai iesit organizat la ‘’marsul familiei’’ daca mai apoi v-ati retras in somnul nepasarii si al amortirii. A tacea inseamna a-L trada pe Hristos.

Daca catusi de putin ne ingrijoreaza viitorul copiilor si nepotilor nostri, daca in inima noastra a mai ramas o scanteie de credinta, sa nu sovaim, sa ne ridicam cu totii si sa iesim joi, 31 mai, in fata monumentului lui Stefan cel Mare si Sfant pentru a inainta si a cere anularea legilor nelegiuite venite din afara tarii, care ne pangaresc credinta si neamul stramosesc.

Ridica-te, Gheorghe, ridica-te, Ioane; Ridicati-va noroade, Moldova noastra arde!

Olga Banzari, or Falesti

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.