Selectați pagina

Martiriul membrilor familiei unui preot din Siria

Martiriul membrilor familiei unui preot din Siria

„M-a încercat Dumnezeu. Dar, nu ca să reducă la tăcere vocea mea. Voi predica cuvântul lui Dumnezeu mai mult decât oricând, mai mult decât în trecut şi voi proclama credinţa noastră. Am plătit un preţ scump, un preţ mare pentru acest lucru. Dar, cum a făcut Dumnezeu cu Iov, cred că aşa va face şi cu mine. Am nădejdea asta!”.

    Jurnalistul Raymond Ibrahim a postat pe 15 decembrie, pe un cunoscut canal de socializare, un fapt ce ne duce cu gândul la primele trei secole creştine – la sângeroasa perioadă a persecuţiilor împotriva creştinilor. Parcă nu s-a schimbat nimic. Dacă alăturăm descrierea actului martiric al preotului Montanus şi al soţiei sale, Maxima, care au trăit pe teritoriul ţării noastre, la sfârşitul secolului al III-lea şi destinul tragic al unui preot din lumea arabă, din anul 2013, nu prea găsim diferenţe.

   La postul de televiziune libanez Al Ahram a fost prezentat un material intitulat „Imaginea care a zguduit lumea: preotul întors de la slujirea lui Dumnezeu a găsit trupurile celor patru fii ai săi pe podea”. Din imagine, deducem că bărbatul îmbrăcat în cămaşă albă, care plânge la capul celor patru trupuri însângerate, este cleric creştin. Om ce slujeşte lui Dumnezeu, ce slujeşte binele şi pacea. Întors acasă, poate cu planuri şi gânduri pentru cei patru copii ai săi, acesta a găsit o imagine pe care nu o va putea uita toată viaţa.

    Informaţii prea multe nu au existat despre acest caz. Se pare că tatăl este cleric melchit al Bisericii Chaldeene, care îşi are conducerea la Mosul, Irak. În Siria, comunitatea caldeeană numără câteva mii de credincioşi aflaţi, cu precădere, în partea estică a ţării. Aceştia sunt creştini cu o evlavie deosebită şi cu o trăire aparte.

   Ieri, 19 decembrie, Al Ahram a publicat pe pagina sa de internet o ştire ce completa informaţiile. După înmormântarea celor patru fii, preotul a scris televiziunii libaneze câteva rânduri, cuvinte pornite dintr-o imensă suferinţă, dar şi dintr-o nestrămutată credinţă: „M-a încercat Dumnezeu. Dar, nu ca să reducă la tăcere vocea mea. Voi predica cuvântul lui Dumnezeu mai mult decât oricând, mai mult decât în trecut şi voi proclama credinţa noastră. Am plătit un preţ scump, un preţ mare pentru acest lucru. Dar, cum a făcut Dumnezeu cu Iov, cred că aşa va face şi cu mine. Am nădejdea asta!”.

  Trei băieţi şi o fetiţă. O familie împlinită… Ce puteau să îşi mai dorească? Sănătate de la Dumnezeu şi putere de muncă. Erau într-o situaţie în care ne găsim majoritatea dintre noi. Şi, parcă deodată, totul se întoarce cu susul în jos. Tot sensul vieţii, toată nădejdea, toată dragostea şi fericirea, tot viitorul devine însângerat, pe podea…

   Nebunie este răspunsul acestui preot! Dar, gândul ne duce la biblicul Iov, la domnul nostru Constantin Brâncoveanu şi familia sa, la atâtea şi atâtea familii care şi-au văzut copiii trimişi în lagărele de muncă. La Siberia comunistă, la Însuşi Dumnezeu, care Şi-a văzut propriul Fiu pe Cruce, însângerat, nevinovat fiind…

   Părintele acesta, lângă familia sa, este icoana lui Dumnezeu… „prin a cărui rană, noi toţi ne-am vindecat”!

Articol preluat de pe Doxologia

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

22 Comentarii

 1. Anonim

  Dumnezeu să-i odihnească în pace.

  Răspuns
 2. Anonim

  Dumnezeu sa ii ierte🙏

  Răspuns
 3. Anonim

  DOAMNE AJUTĂ AMIN!

  Răspuns
 4. Anonim

  Bucurați-vă ca plata voastra multă este în ceruri. Amin

  Răspuns
 5. Anonim

  Bucurați-vă ca plata voastra multă este în ceruri. Amin

  Răspuns
 6. Anonim

  Fereasca-ne Dumnezeu de asa ceva!

  Răspuns
 7. Anonim

  SFINTI

  Răspuns
 8. Anonim

  Asa ceva este mai mult decât orice închipuire a răului,Doamne fereste ne de rau!!

  Răspuns
 9. Anonim

  Satana se manifestă în toate felurile, câtă cruzime,asemeni cu Sfinții Martiri Brâncoveni

  Răspuns
 10. Anonim

  Așa să fie, căci Bunul Dumnezeu te va ajuta să poți să mintuesti și alte suflete.Dumnezeu și Maica Domnului să fie cu tine

  Răspuns
 11. Anonim

  MUCENICI

  Răspuns
 12. Anonim

  MUCENICI

  Răspuns
 13. Anonim

  O, Doamne!

  Răspuns
 14. Anonim

  Doamne ajuta ii doresc multa sănătate 👏👏👏🙏🙏🙏😇😇😇♥️♥️♥️💐💐💐🥰🥰🥰

  Răspuns
 15. Anonim
 16. Anonim
 17. Anonim
 18. Anonim
 19. Anonim
 20. Anonim
 21. Anonim
 22. Anonim

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке