O femeie din nordul Israelului a fost ucisă de propriul său fiu luna trecută pentru că s-a convertit de la islam la creștinismul ortodox.

Martirii zilelor noastre: Femeie ucisă pentru că s-a convertit de la islam la ortodoxie

Martirii zilelor noastre: Femeie ucisă pentru că s-a convertit de la islam la ortodoxie

Potrivit rechizitoriului, Rasha Muklasha, în vârstă de 46 de ani, a fost ștrangulată de către Muad Hib, în ​​vârstă de 27 de ani, acesta chemând-o la o întâlnire lângă Nazaret pe 5 august cu intenția de a o ucide și de a ascunde cadavrul, conform Times of Israel.

Muklasha era despărțită de soțul ei și de cei cinci copii din anul 2006, primind ulterior botezul creștin -ortodox. După ce a aflat de moartea fostului ei soț, a reluat contactul cu copiii, dar aceștia au acuzat-o de convertirea ei.

Trei fii și o altă rudă au fost arestați de Poliția din Israel dar, în cele din urmă, doar Muad Hib a fost identificat ca principal vinovat, ceilalți fiind eliberați, relatează Jerusalem Post.

După ce a atras-o la întâlnire, Muad Hib a „ștrangulat-o cu o frânghie sau cu mâinile, singur sau cu alții, cu intenția de a-i provoca moartea”, se arată în documentele instanței.

Apoi acesta a fugit spre râul Iordan, unde a săpat o groapă și a îngropat trupul. În aceeași zi, Muad Hib nu a oprit la un filtru al poliției și a fost arestat după o scurtă urmărire.

Rămășițele martirizate ale lui Muklasha au fost găsite aproximativ o zi mai târziu în apropierea unei secțiuni a râului Iordan din nordul Israelului.

Conform datelor asociației Open Doors, 11 creștini sunt uciși zilnic în lume doar pentru credința lor creștină.

Sursa: https://www.timesofisrael.com/man-charged-with-murdering-mother-because-she-converted-to-christianity/