Selectați pagina

Marşul sodomitilor de la Chişinău a fost întrerupt de contramanifestanţi

Marşul sodomitilor de la Chişinău a fost întrerupt de contramanifestanţi

marsul sodomitilor 2014Marşul sodomitilor a fost întrerupt de zeci de persoane, care strigau şi încercau să atace participanţii la paradă. Printre contramanifestanţi au fost şi feţe bisericeşti şi persoane mascate, anunţă IPN.

Marşul a început pe bulevardul Grigore Vieru din Chişinău, fiind întrerupt chiar dacă participanţii au fost înconjuraţi de sute de poliţişti echipaţi cu bastoane şi căşti, dar fără arme.

Angela Frolov, coordonator de programe din cadrul Centrului Genderdoc-M, care militează pentru drepturile sodomitilor, a declarat că mesajul acţiunii a fost de susţinere a unei atitudini tolerante faţă de sodomiti, asigurarea drepturilor omului pentru toţi cetăţenii, indiferent de orientarea sexuală şi identitatea de gen.

Raportorul special al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei privind drepturile sodomitilor, politicianul polonez Robert Biedroń, a menţionat că şi în ţara sa sodomiţii au luptat pentru libertatea întrunirilor şi s-au confruntat cu contramanifestanţi care îi atacau cu pietre şi cocktailuri Molotov.

Coordonatorul-rezident al Organizaţiei Naţiunilor Unite, Nicola Harrington-Buhay, a subliniat că sodomitii au dreptul la libertatea întrunirilor: „Salutăm acest eveniment, care contribuie la o dezvoltare incluzivă, în care fiecare om poate trăi fără frică şi fără discriminare. O societatea este puternică atunci când oferă protecţie celor care au cel mai mult nevoie, atunci când drepturile celor vulnerabili sunt sprijinite şi respectate“.

La marş au fost prezenţi şi reprezentanţi ai misiunilor diplomatice din Republica Moldova.

După întreruperea marşului, participanţii au urcat într-un autocar şi au mers în altă zonă, în huiduielile şi strigătele contramanifestanţilor. De asemenea, în faţa scuarului Catedralei Mitropolitane, câţiva creştini ortodocşi şi preoţi s-au adunat în semn de nemulţumire faţă de marşul sodomitilor. Credincioşii care au ieşit în stradă au spus că homosexualii şi lesbienele nu pot fi acceptaţi în societate, deoarece încalcă valorile creştine.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=TkRXnXHMqxA[/youtube]

Adaptat după adevarul.ro

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

1 Comentariu

 1. Radu

  Va felicit ! Aveti curajul sa aratati ce e gresit cu sodomitii astia si sa ii faceti sa se mai gandeasca la ce fac!
  Va admir curajul!
  In Romania nu cred ca a fost asa dovada de curaj la inceput anii in urma parca lumea era mai curajoasa cred ca in primii ani nu le-a dat voie.

  RESPECT SI ONOARE !

  Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.