Selectați pagina

Marşul homosexualilor din Georgia a fost anulat în urma protestelor

Marşul homosexualilor din Georgia a fost anulat în urma protestelor

Activiștii LGBT din Georgia au anulat marșul anual Pride după conflicte violente, sediul Tbilisi Pride a fost atacat și distrus.

stop promoting homosexual propaganda in georgia

Marşul homosexualilor din Georgia a fost anulat în urma protestelor

Activiștii LGBTQ din Georgia au declarat luni că au fost forțați să anuleze un marș Pride planificat după ce activiștii și poliția s-au confruntat violent cu adversari, iar premierul s-a pronunțat împotriva evenimentului.

Încă sunt controversate evenimentele Pride în Georgia, o țară conservatoare în care puternica Biserică Ortodoxă s-a mai confruntat anterior cu guvernele orientate spre vest cu privire la chestiuni sociale progresiste.

Sute de protestatari au ieșit pe străzile din capitala Georgiei, Tbilisi, împotriva unui marș Pride care era programat pentru luni seara.

„Nu putem risca viețile oamenilor și să ieșim în străzile pline de protestatari”, au spus organizatorii într-o declarație pe Facebook, anunțând că „marșul nu va avea loc astăzi”.

La declarația lor au adăugat că birourile organizației Tbilisi Pride au fost invadate de protestatari.

„Ținerea așa-zisului marș Pride nu este rezonabilă, deoarece creează amenințarea confruntării civile”, a declarat Garibashvili într-o ședință de birou.

De asemenea, el a acuzat partidele de opoziție și ex-președintele exilat, Miheil Saakașvili, de încercarea de a provoca neliniște civilă.

„Opoziția condusă de Saakashvili se află în spatele marșului Pride, care vizează provocarea confruntării civile și a tulburărilor”.

Sursa: https://www.france24.com/en/europe/20210705-georgia-lgbt-activists-cancel-pride-march-after-clashes-office-attack

Traducere: blogul Saccsiv

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.