Selectați pagina

Marş împotriva avorturilor în SUA

Marş împotriva avorturilor în SUA

mars antiavortUn miting anti-avort a avut loc la Washigton. Evenimentul se desfăşoară anual din 1973, când Curtea Supremă din Statele Unite a decis că întreruperea sarcinii este un drept constituțional. Manifestaţia a fost intitulată “Marșul pentru viață”.

Oamenii au scandat lozinci precum “Apărați viața!” şi “Mulțumesc pentru că mama a ales viața!”:

“Noi credem în viață. Tocmai de aceea, avem un centru de adopție în Carolina de Nord, pentru că fiecare viață este un dar”.

Pe lângă oamenii de rând, veniți din mai multe state americane, la marş au participat şi oficiali. Mitingul a culminat cu un protest în fața Curții Supreme.

“Marșul nostru este cea mai mare demonstrație pentru drepturile omului din lume. Am mărșăluit pentru că avem curajul să gândim și să spunem adevărul despre viața umană”, a spus liderul mișcării “Marș pentru Viață”, Patrick Kelly.

Camera Reprezentanților a Statelor Unite a adoptat un proiect de lege privind restricționarea folosirii fondurilor federale pentru avorturi. Astfel, republicanii vor să atragă mai mulţi simpatizanţi în timpul campaniei prezidențiale din anul 2016.

Sursa: publika.md

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne găseşti şi pe:

Статьи на русском языке

Статьи на русском языке