Selectați pagina

Marea Britanie. Proiect de lege privind interzicerea tuturor substanțelor psihoactive

Marea Britanie. Proiect de lege privind interzicerea tuturor substanțelor psihoactive

etnobotaniceConsumul de Substanțe Noi cu Proprietăți Psihoactive (SNPP) sau așa-numitele “droguri legale”, etnobotanice, reprezintă o problemă și în Marea Britanie.

Un proiect de lege al Guvernului britanic ce urmează să fie introdus în Parlament, prevede interzicerea vânzării oricărei substanțe capabilă să creeze un efect de psihoactiv. Noile interdicții prevăd pedepse cu închisoarea de până la șapte ani pentru cei care vând așa-numitele „etnobotanice” și reprezintă soluția propusă de Exevutiv pentru reducerea și combaterea acestui fenomen periculos.

Măsurile propuse prin aceast proiect de lege au generat însă un val de contestații din partea mai multor medici-cercetători, care avertizează că o interdicție totaală la nivel de substanțe psihoactive va face cercetarea medicală in boala Parkinson „foarte dificilă”. Fostul consilier de droguri șef la profesor guvern David Nutt a avertizat legislația va scoate în afara legii în mod eficient cercetarea medicala in boli și sigure alternative Parkinson la alcool și țigări.

Este ridicol, inutile și va face mai mult rau, deoarece mai multe lucruri care sunt pe piața neagră, mai rău. Noi interzis heroina si este inca ucide 1.200 de oameni pe an „, a declarat David Nutt.

Criticii au criticat proiectul de lege pentru exercitarea un fel de ipocrizie, care este tipic de așa-numitul război împotriva drogurilor.

Etnobotaniciele sunt substanțe sintetice cu efecte psihoactive ale căror efecte pe termen mediu și lung asupra creierului și organismului uman nu sunt cunoscute, neputând fi încă documentate. Specific acestor droguri este faptul că, fiind create în laborator, își schimbă constant compoziția chimică, devenind astfel “droguri legale”, care nu se mai înscriu, cel puțin o perioadă, pe lista cu substanțe interzise.

Sursa: http://ziarulunirea.ro

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *