Selectați pagina

Marea Britanie: Acum poți avea un microcip injectat sub pielea ta, care îți permit să plătești cu mâna

Marea Britanie: Acum poți avea un microcip injectat sub pielea ta, care îți permit să plătești cu mâna

În Marea Britanie, implantul cu microcip duce plățile cu mâna la un alt nivel, concomitent cu îngrijorările legate de profețiile vremurilor din urmă

Marea Britanie: Acum poți avea un microcip injectat sub pielea ta, care îți permit să plătești cu mâna

Marea Britanie: Acum poți avea un microcip injectat sub pielea ta, care îți permit să plătești cu mâna

Cipurile implantabile în corpul uman nu sunt o noutate, dar în ultimii ani, presiunea de a le comercializa unei populații neîncrezătoare s-a intensificat.

Acum, o companie din Regatul Unit a dezvoltat un nou cip care permite plata pe același cititor ca și un card de credit. Atunci când o persoană cu un cip implantat dorește să plătească pentru un produs sau un serviciu folosind un cititor de carduri de credit, trebuie doar să plaseze mâna cu cipul aproape de cititorul de carduri, iar plata este efectuată.

În timp ce unele companii au introdus implanturi similare de cipuri pentru funcțiile interne ale companiei, firma britanico-poloneză numită Walletmor spune că anul trecut a devenit prima companie care le-a oferit spre vânzare publicului larg, potrivit BBC.

„Implantul poate fi folosit pentru a plăti o băutură pe plaja din Rio, o cafea în New York, o tunsoare la Paris sau la magazinul local”, a declarat Wojtek Paprota, fondatorul și directorul executiv al Walletmor. „Poate fi folosit oriunde sunt acceptate plățile fără contact”.

„BBC Business: Implanturile cu microcip care îți permit să plătești cu mâna. Acum poți avea un microcip injectat sub pielea ta, care te transformă într-un card bancar uman.”

Cipul companiei cântărește mai puțin de un gram și este puțin mai mare decât un bob de orez. În interiorul dispozitivului se află un microcip minuscul și o antenă învelită într-un biopolimer. Acesta utilizează comunicarea în apropierea câmpului, sau NFC, același sistem de plată disponibil pe smartfon.

Paprota a declarat pentru BBC că este complet sigur, că are aprobarea autorităților de reglementare, funcționează imediat după ce este implantat și că va rămâne ferm la locul lui. De asemenea, nu necesită o baterie sau o altă sursă de alimentare.

Walletmor spune că a vândut până acum peste 500 de cipuri.

Chiar dacă puțin mai mult de jumătate din 4.000 de persoane din Marea Britanie și Uniunea Europeană au declarat anul trecut, în cadrul unui sondaj, că ar lua în considerare implantarea unui cip, acestea au adus în discuție și probleme legate de confidențialitate și securitate.

„Implanturile de cipuri conțin același tip de tehnologie pe care oamenii o folosesc zilnic”, a explicat Paumen pentru BBC. „De la brelocuri de chei pentru deblocarea ușilor, carduri de transport în comun, cum ar fi cardul Oyster din Londra, sau carduri bancare cu funcție de plată fără contact.”

Fondatorul Walletmor încearcă, de asemenea, să calmeze temerile legate de urmărire, spunând că cipul nu va permite urmărirea nimănui, deoarece implantul nu este făcut pentru asta.

În luna decembrie a anului trecut, un videoclip care evidenția eforturile de implantare a unui cip care conține un așa-numit pașaport de vaccinare, de către o companie suedeză, a devenit viral, stârnind noi temeri și indignare pe rețelele de socializare. Aproximativ 6.000 de persoane din Suedia au avut un cip inserat în mâini începând din 2014, potrivit Euronews.com. Suedezii au renunțat la cheile de la mașină, la biletele de tren și la cărțile de identitate pentru confortul unui microcip încorporat.

„Există o latură întunecată a tehnologiei care are un potențial de abuz”, a declarat pentru BBC Nada Kakabadse, profesor de politică, guvernanță și etică la Henley Business School de la Reading University. „Pentru cei care nu iubesc libertatea individuală, aceasta deschide noi perspective seducătoare pentru control, manipulare și opresiune”.

„Și cine deține datele? Cine are acces la date? Și, este etic să le punem cipuri oamenilor așa cum facem cu animalele de companie?”

Rezultatul, avertizează ea, ar putea fi „lipsirea de puteri a multora pentru beneficiile câtorva”.

Perspectiva creștină

După cum a relatat CBN News în februarie, Noul Testament avertizează în legătură cu „Semnul fiarei” – un semn cheie al vremurilor de sfârșit înainte de revenirea lui Hristos. Dar cum pot creștinii să recunoască semnul atunci când acesta va deveni realitate?

Într-un videoclip recent de pe YouTube, evanghelistul Ray Comfort examinează această întrebare analizând Apocalipsa 13:16-17.

„El face ca toți, mici și mari, bogați și săraci, liberi și sclavi, să primească un semn pe mâna dreaptă sau pe frunte, și nimeni să nu poată cumpăra sau vinde decât numai cel care are semnul, sau numele fiarei, sau numărul numelui ei.” – Apoc. 13:16-17 NKJV

În materialul video, Comfort, fondatorul publicației Living Waters Publications și al ministerului The Way of the Master, explică faptul că semnul nu este un vaccin sau un virus.

„Dar Scriptura ne dă motivul pentru care există semnul, este pentru comerț. Cei care nu au semnul nu vor putea să cumpere sau să vândă”, a spus predicatorul din Bellflower, California.

În mod clar, acest lucru ridică îngrijorări cu privire la implanturile de microcipuri care ar putea fi folosite într-o zi pentru a controla dreptul oamenilor de a cumpăra și de a vinde.

Sursa: https://www1.cbn.com/cbnnews/world/2022/may/british-microchip-implant-takes-hand-swipe-payments-to-next-level-along-with-end-times-prophecy-concerns

Traducere: blogul lui saccsiv

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке