„Faptul că unii creștini nu pot să înțeleagă credința ortodoxă arată că mintea și inima unor astfel de oameni sunt împătimite și nu pot să suporte curăția și strălucirea Ortodoxiei, așa cum ochii bolnavi nu pot să suporte lumina soarelui. Tezaurul ceresc al credinței poate fi înțeles doar de inimile celor care își dezleagă mintea și simțurile lor de dorințele lumești.” (Sfântul Ioan de Kronstadt)

Mare lucru! Să ai nevoie de ajutor și să nu ceri absolut nimic

Mare lucru! Să ai nevoie de ajutor și să nu ceri absolut nimic

„O bătrână bolnavă mergea în fiecare an la icoana Maicii Domnului din insula Tinos. Mulți oameni, care o tot văzuseră anual în Tinos, într-o zi s-au apropiat de ea și au întrebat-o așa:

– Bunico, te vedem de atâția ani că ești bolnavă și că vii aici la icoana Maicii Domnului. Aici toți îi cer Preacuratei să îi facă bine de bolile lor. Poți să ne spui dumneata ce îi zici Maicii Domnului?

Iar bătrâna le-a răspuns:

– Nu îi cer nimic! Doar îi mulțumesc că sunt bolnavă. Îi mulțumesc pentru că nu am cârtit în timpul bolii mele. Îi mulțumesc că nu mi-am pierdut mințile datorită bolii mele. Mă închin icoanei ei și plec.

Mare lucru! Să ai nevoie de ajutor și să nu ceri absolut nimic. Înseamnă că ești mai presus de toate aceste lucruri și că singurul lucru pe care îl ceri este să se facă voia Domnului.”

Sursa – http://trelogiannis.blogspot.com/2021/03/blog-post_305.html

Traducere din limba greacă de pr. Ciprian Staicu