Selectați pagina

Manualele de clasa a V-a din România îndeamnă copiii să-și creeze singuri „o rețetă de vrăjitoare”

Manualele de clasa a V-a din România îndeamnă copiii să-și creeze singuri „o rețetă de vrăjitoare”

Un manual de limba și literatura română, de clasa a V-a, conține un exercițiu în care copiilor le este prezentată o vrăjitoare care „transformă copiii în șoareci cu blană urzicătoare”.

Printre „ingredientele folosite” se numără: sânge de șoarece, petale de lalea neagră, fiertură din corn de inorog, pudră din picioare de liliac și tomate stricate scrie activenews.ro

„Într-un litru de apă aflat în scaun, se fierb urzicile zece minute. Se adaugă tomatele stricate pe rând și se amestecă în sensul invers acelor de ceasornic. Se adaugă pudra din picioare de liliac și se fierbe amestecul până se îngroașă. Se pun apoi în ordine: petalele de lalea (culoarea se va schimba), sângele de șoarece (mirosul se va schimba) și fiertura din corn de inorog (va da transparență poțiunii). Se pune lichidul într-o sticluță. O singură picătură, pusă în sucul de portocale pe o prăjitură, este suficientă”, sună explicația autorilor manualului.

Apoi, copiii sunt îndemnați să-și creeze singură „o rețetă de vrăjitoare”.

Manualul este realizat de un colectiv format din Florentina Sămihăian, Sofia Dobra, Monica Halaszi și Anca Davidoiu-Roman.

Cartea a fost supervizată de doi referenți științifici, cadre universitare: dr. Ioana Pârvulescu de la Facultatea de Litere, Universitatea din București, prof. univ. dr. Rodica Zafiu, Facultatea de Litere, Universitatea din București, alături de prof. gradul 1, Horia Chercheș de la Colegiul Național „George Barițiu” din Cluj Napoca.

Manualul a fost avizat de Ministerul Educației Naționale.

Reamintim că o parte a opiniei publice s-a scandalizat pentru faptul că în manualul de religie ortodoxă apăreau concepte precum „iad” sau „suferință”, precum și icoane cu răstignirea Mântuitorului Iisus Hristos.

Ministerul Educației Naționale nu a luat nicio măsură pentru interzicerea Halloween-ului în școli, o manifestare considerată „sărbătoare a sataniștilor”, în ciuda protestelor asociațiilor de părinți din țară.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *