Selectați pagina

Mănăstiri catolice şi sedii ale sectanţilor, transformate în hoteluri şi restaurante în Occident

Mănăstiri catolice şi sedii ale sectanţilor, transformate în hoteluri şi restaurante în Occident

In diferite sedii ale catolicilor şi sectanţilor din Europa şi Statele Unite se deschid hoteluri şi restaurante, conform unui raport Interfax, care face trimitere la Gazeta Ruseasca.

Spre exemplu, mănăstirea din secolul al XV-lea din Maastricht (Olanda) s-a transformat în hotel. Complexul deţine acum şi un restaurant, iar locul altarului este ocupat în prezent de un bar.

În Franța, există aproximativ 90.000 de biserici catolice, mănăstiri și alte clădiri religioase. In fiecare an, potrivit Observatorului Patrimoniului Religios (ORN), aproximativ 20 dintre ele, mai ales biserici, sunt puse în vânzare.

Intrucat numărul credincioșilor din țară a fost în continuă scădere, detinatorii spatiilor nu au fonduri suficiente pentru a le menține în stare bună. Aici, desigur, nu se vorbeste despre catedralele renumite, cum ar fi Notre Dame de Paris, care se afla în grija statului, acesta alocînd sute de milioane de euro pentru reparații.

In mod asemănător, o biserica dintr-una din zonele Pittsburgh-ului (Statele Unite ale Americii, Pennsylvania) s-a transformat în fabrică de bere. În memoria fostului scop al clădirii, una dintre beri a fost numita chiar “Cuvioasa Călugariţă”.

În biserica părăsită din Shalersville, în statul vecin Ohio, s-a construit, in mod asemanator, o fabrică de vin. Sediul baptist din orașul american Atlanta a ajuns sediul unei grupari ateiste…

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

1 Comentariu

  1. TI

    Ce frumos suna ,,sedii ale sectantilor”, chiar ca is sedii!

    Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.