Selectați pagina

Mănăstire creştină din secolul IV, dinamitată de Statul Islamic

Mănăstire creştină din secolul IV, dinamitată de Statul Islamic

Nu se ştie cu exactitate data la care extremiştii din Statul Islamic ar fi distrus lăcaşul de cult, aflat la sud-vest de oraşul irakian Mosul.

Mănăstirea respectivă, închinată prinţului martir asirian Behnam şi surorii sale Sarah, este unul dintre cele mai vechi şi mai venerate lăcaşuri de cult creştine din Irak.

Potrivit The Independent, jihadiştii au postat joi fotografii care sugerează că mănăstirea Mar Behnam a fost distrusă.

Militanţi din cadrul organizaţiei teroriste Statul Islamic au ocupat mănăstirea în vara lui 2014, la scurt timp după lansarea insurgenţei în nordul Irakului.

Suntem foarte întristaţi din cauza acestei veşti. Teroarea şi barbaria SI ne străpung din nou inimile. Această bucată de istorie nu mai poate fi refăcută“, a declarat pentru The Independent Diana Yaqco, o purtătoare de cuvânt a unui ONG asirian din Irak.

Sursa: rfi.ro

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

1 Comentariu

 1. Radu Humor

  Aceste distrugeri demonstrează odată în plus, că ISIS-ul este o făcătură iudeo-masonică clocită de evrei pentru a justifica cheltuielile nebuneşti cu înarmarea, ca industria de armament
  aflată în întregime sub patronatul lor să realizeze profituri uriaşe !
  Prin aceste distrugeri urmăresc ca în afară de dispariţia monumentelor creştine, să întreţină şi să amplifice conflictul dintre cele două confesiuni !
  Nişte blestemaţi !

  Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *