Selectați pagina

Mame din Moldova pledează pentru nașterea naturală și în condiții de siguranță

Mame din Moldova pledează pentru nașterea naturală și în condiții de siguranță

RM_mold_mamyUn grup de părinți întreprinzători au organizat pe 18 -23 iulie 2013 o Conferinţă – Seminar Internațional pentru medici, moaşe şi părinți „ Naşterea şi viaţa în armonie.

Scopul evenimentului este promovarea naşterii naturale, informarea privind practicile internaționale bine-cunoscute de naştere naturală, creșterea gradului de conștientizare a viitorilor părinți și femeilor însărcinate în importanța procesului natural de naştere, promovarea unui stil de viață sănătos și a paternităţii responsabile.

În cadrul Conferinţei la Chișinău și Vadul lui Vodă au avut loc discuții, conferințe, seminare și exerciţii practice, care au permis tuturor participanților să-și lărgească cunoştinţele lor în maternitate şi practica obstetrică şi să se inspire din experiența părinților și experților din Rusia, Statele Unite, Europa și Marea Britanie.

Invitații speciali ai evenimentului au fost – reprezentanți ai “Alianței interregionale de mame şi moaşe”:

Katherina Perhova (Rusia) – redactor-sef al revistei “Copilul de casă” ce promovează o naştere conştiincioasă, tratează probleme de educaţie şi de sănătate a copiilor, redactorul-șef al revistei “Midwiferytoday” în Rusia, președintele ONG-ul International “MAMA”.
Ekaterina Beliaeva (Rusia) – moaşa, psiholog, biochimist, ecologist, călător. Pregăteşte cupluri pentru naștere naturală în oraşuş Kaluga mai mult de 18 ani, a ajutat la mai mult de 1000 de naşteri.
Maria Mirman / MariaMyrman (Suedia) doula.

  Notă:

Naştere naturală este o naştere fiziologică normală, care trece fără intervenție medicală de prisos în linişte, aproape în condiţii casnice și într-o anumită perioadă de timp. Experiența de succes din Marea Britanie, Olanda și Statele Unite ale Americii arată că naşterea naturală este cea mai buna alegere pentru femeile sănătoase. Maternități din aceste țări sunt dotate cu saloane care imită condiţii casnice, unde o femeie însărcinată poate alege o poziție liberă în timpul naşterii, naşterea cu asistarea unui partener, nașterea în apă, etc. Rolul principal al asistentului la naştere este acordat moaşelor și doulelor (doula – asistent care oferă un sprijin emoțional și psihologic). Modelul de îngrijire obstetrica implică intervenția minimă din partea medicului.

Sursa: ecology.md

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne găseşti şi pe:

Статьи на русском языке

Статьи на русском языке