Selectați pagina

Mama care s-a ambiționat să le demonstreze tuturor că un copil nu îți distruge viața

Mama care s-a ambiționat să le demonstreze tuturor că un copil nu îți distruge viața

“Copilul îți va distruge viața. Vei vedea, nu vei putea realiza nimic dacă îl vei naște!”

Ea este Mona. El este Ștefan. Însă Ștefan ar fi putut să nu fie.

Povestea lui Ștefan a început în urmă cu 2 ani. Într-o zi de septembrie, Mona m-a sunat, fericită și speriată în același timp, să-mi spună ca în urmă cu căteva minute a făcut un test de sarcină, iar rezultatul a fost cel de care îi era cel mai teamă: va avea un copil.

Vorbind cu ea, simțeam cum iubirea pentru micul pui de om, care o alesese să îi fie mamă, voia să învingă frica, însă aceasta era prezentă în sufletul ei. Ea, în acel moment abia terminase anul 1 la Facultatea de Matematică. Teama că nu își va putea crește copilul și că nu va putea să îi ofere tot ce ar fi vrut era absolut normală. Întrebarea ce o măcina cel mai mult era: “Oare voi putea să termin facultatea cu un copil?”.

În primele săptămâni de sarcină a încercat să le dea vestea și altor persoane. Majoritatea au îndemnat-o să avorteze, fie că erau rude, fie că erau prieteni apropiați. Toți îi spuneau: să nu se grăbească să dea naștere unui copil, că este greu, că acest copil îi va distruge viața, că va mai face oricum și alți copii când va fi vremea lor, că facultatea ar trebui să fie pe primul loc. Însă în sufletul Monei, pe primul loc era iubirea pentru viața din pântecele ei.

Văzând aceste îndemnuri, ea a luat hotărârea de a ține secret faptul că este însărcinată, astfel încât să nu mai existe riscul ca cineva să o influențeze și ca nu cumva să facă greșeala cea mare: să-și omoare copilul.

Așa Mona s-a ambiționat. S-a ambiționat să le demonstreze tuturor că un copil nu îți distruge viața și că dacă vrei să lupți le poți avea pe ambele: să fii mamă și să ai și o carieră de succes. Ea, de când intrase la facultate luase note de 10. Astfel, și-a propus să le dovedească tuturor că un copil nu va schimba aceste note.

Prima sesiune de examene a decurs normal. Toate rezultatele pe care le-a obținut au fost note de 10. Provocarea cu adevărat mare venea în cea de-a doua sesiune, deoarece era programată să nască exact cu două săptămâni înainte de primul examen. Ea a continuat să meargă la facultate tot semestrul și să învețe. A născut și a fost nevoită să stea mai mult decât ar fi trebuit în spital, deoarce a avut anumite complicații la naștere. Dar nici asta nu a împiedicat-o pe Mona să meargă în continuare să susțină examenele. Notele pe care le-a luat și în această sesiune, deși abia născuse, au fost note de… 10.

Până la finalul facultății a continuat să meargă la cursuri. Și deși noaptea stătea trează alături de Ștefan pentru a plânge amândoi din cauza creșterii dințișorilor, asta nu a împiedicat-o niciodată să lupte, să învețe pentru a avea o carieră, pentru a putea să îi ofere copilului ei tot ce este mai bun pe lume.

Copilul i-a dat putere să lupte. Copilul a ambiționat-o să fie cea mai bună versiune a ei. Astfel, Ștefan a fost eroul Monei, iar ea a fost eroina lui. Mona a ales să lase dragostea să învinga frica și presiunile celor din jur.

Astăzi, Mona și-a susținut examenul de licență. Nota obținută a fost 10.

Felicitări, Mona, pentru că ai ales viața! Felicitări pentru rezultatele deosebite pe care le-ai obținut!

Autor: Adelina Elena Militaru, profilul său de socializare

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Статьи на русском языке

Статьи на русском языке

Comentarii