Selectați pagina

Maia Sandu: „Copiii la grădiniţă nu trebuie să înveţe să citească şi să socotească”

Maia Sandu: „Copiii la grădiniţă nu trebuie să înveţe să citească şi să socotească”
maia sanduDupă mai multe reforme interprinse în Codul Educației al Republicii Moldova, în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la un post de televiziune din țară, ministrul Educației, Maia Sandu, a afirmat că intenționează să interzică în grădinițe ca copiii să învețe a citi și socoti.
Ministrul Educaţiei în exerciţiu a mai comunicat că urmează a fi reformat şi învăţământul preşcolar. „Copiii la grădiniţă nu trebuie să înveţe să citească şi să socotească. Grădiniţa trebuie să urmărească scopul de socializare a copiilor, de a-i obişnui cu un regim anumit. Vom insista ca în fiecare localitate să fie câte o grădiniţă cât de mică”, a declarat Maia Sandu.

Maia Sandu mai spune că unul din planurile sale este revizuirea curriculei pentru clasele primare. „Curricula pentru clasele primare este prea încărcată, iar unii profesori fac exces de zel şi supraîncarcă elevii cu teme. Când ajung în clasele gimnaziale, copiii deja sunt plictisiţi şi obosiţi şi nu mai vor să înveţe. Se creează aşa o impresie că în şcolile noastre se face carte doar în clasele primare.

În SUA, de exemplu, în clasele primare se studiază mai puţin, dar se începe a studia serios în clasele gimnaziale. Ne vom orienta după această practică”, a mai adăugat ministrul educației, în cadrul emisiunii televizate

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=MXXeLeGkwdM[/youtube]

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

1 Comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *