Selectați pagina

Mai mulți moldoveni au renunțat decît au solicitat cetățenia RM

Mai mulți moldoveni au renunțat decît au solicitat cetățenia RM

cetatenie americanaPe durata mandatului președintelui Nicolae Timofti, peste două mii de moldveni au renunțat la cetățenia Republicii Moldova, în timp ce doar puțin peste o sută de persoane au devenit cetățeni ai RM.

Potrivit secretarul general al Aparatului Președintelui Republicii Moldova, Ion Păduraru, în patru ani, 2600 de persoane au renunțat la cetățenia moldovenească și doar 119 persoane au solicitat cetățănia moldovenească.

La fel, pe parcursul celor patru ani, 147 de persoane și-au redobândit cetățenia Republicii Moldova, la 45 de solicitanți li s-a refuzat acordarea cetățeniei, iar la 3 persoane aceasta le-a fost retrasă, notează Realitatea.md.

Datele au fost oferite pentru Realitatea.md de către secretarul general al Aparatului Președintelui Republicii Moldova, Ion Păduraru. Potrivit acestuia, cel mai des, în cazul persoanelor care au renunțat la cetățenia moldovenească, este vorba de persoane care s-au stabilit de mai mulți ani în alte țări (în top fiind Federația Rusă, Belarus, Ucraina și Germania), iar acum pentru ași legaliza sau după ce și-au legalizat șederea trebuie sau vor să renunțe la cea moldovenească.

Totodată, potrivit lui Ion Păduraru, 90 dintre cele 119 persoane care au obținut cetățenia moldovenească în ultimii patru ani au primit-o conform procedurii ordinare, iar celelalte 29 de persoane – conform procedurii speciale, fiind vorba de sportivi naturalizați sau personalități marcante, cum ar fi actorul român Florin Piersic căruia Nicolae Timofti i-a acordat cetățenia printr-un decret semnat la 10 decembrie 2012.

Sursa: http://infomoldova.net/

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

2 Comentarii

 1. Stefan Staretu

  http://www.patriarchia.ru/md/db/text/4431313.html si

  http://www.patriarchia.ru/md/db/text/4431337.html

  Aceste doua documente sunt intr-adevar eretice. Desi primele documente pentru care s-au rasculat ereticii nepomenitori in frunte cu Longhin nu erau eretice, ci doar gresit formulate, cele de aici sunt eretice. Trebuie precizat ca cele doua documente nu apartin lui Chiril sau sinodului rus, dar apartin unor banditi. Persoane proCIA si ProNATO din departament, care fac mult rau. Cititi mesajele. Numeste ereziile putindrepte si putinmantuitoare, nu delocdrepte si delocmantuitoare, si aproba erori politice si dogmatice ale unor sfinti care au devenit sfinti caindu-se de aceste erori grave ce le-au facut in ecleziologie practic fiind ispititi de uniatism. Filaret, Marcu din Efes si Tihon. S-au cait de erori si de aceea sunt sfinti, nu pentru citatele din aceste documente. Foarte grave documentele, adica zelotii radicali schismatici radicalizeaza pe oameni de la varful bisericii in directia opusa. Deci zelotii nasc eretici. Ca reactiune. Cele doua texte eretice de mai sus sunt din vina nepomenitorilor, si nu a lui Chiril, dar sunt doua documente grave tare.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Abraham_and_the_Idol_Shop

  aberatii din talmud

  aceste aberatii din talmud sunt dovada ca noi ortodocsii suntem succesorii adevarului lui Avraam, si nu altii care au inventii…de aceea sa nu ne jucam cu succesiunea apostolica, dar nici cu prostiile ecumeniste

  Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.