Selectați pagina

Mai mulți medici din R. Moldova s-au simțit rău după ce au fost vaccinați împotriva COVID19

Mai mulți medici din R. Moldova s-au simțit rău după ce au fost vaccinați împotriva COVID19

După imunizarea cu vaccinul anti-COVID-19, unii medici din Moldova au avut reacții precum febră, dureri de cap, dureri musculare sau chiar și vomă.

covid vaccine

Mai mulți medici din R. Moldova s-au simțit rău după ce au fost vaccinați împotriva COVID19

Potrivit medicilor, deși aceste reacții sînt normale, pe mai multe rețele sociale au apărut informații false care duc la crearea panicii printre oameni.

Redacția Știri.mda cerut unele explicații în acest sens de la șefa Serviciului Epidemiologic, IMSP Spitalul Clinic Republican ”Timofei Moșneaga”:

“S-a vaccinat destul de masiv în prima zi la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, acum s-a făcut o pauză. Vaccinul a dat reacții în limitele normei, reacții care sînt frecvente și pot apărea în primele 24 de ore după administrarea vaccinului.

Mai este și momentul psihologic al fiecărei persoane. Fiecare om individual îl suportă.

La Spitalul Clinic Republican nu sînt reacții care ar trebui declarate.

efecte adverse vaccin covid moldova

Mai mulți medici din R. Moldova s-au simțit rău după ce au fost vaccinați împotriva COVID19

A fost un singur caz înregistrat, un medic fiind deja acasă, după vaccinare, a sunat la 112 pentru că avea febră, ulterior a fost dus la spital, iar peste 24 de ore febra a dispărut, iar medicul a revenit la programul obișnuit de muncă.

Aceste reacții sînt la nivel de toleranță.

Cum să clasificăm reacțiile anormale, care ar trebui raportate de urgență: roșeață care depășește articulația cea mai apropiată (cot, încheieturi), febră mai sus de 39,5 care se menține mai mult de două zile.

Din fericire, la moment nu avem așa reacții la medici”, a declarat Marcela Chilianu, șefa Serviciului Epidemiologic, IMSP Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”.

Potrivit responsabililor din cadrul IMSP Institutul de Medicină Urgentă și Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale din Republica Moldova, din fericire, niciun caz de reacție anormală la vaccinul anti-COVID-19 nu a fost înregistrat în Republica Moldova.

Cu toate acestea, potrivit unor surse unii din primii medici vaccinați s-au simțit rău au avut roșeață pe tot corpul, iar medicii imunizați, care au avut coronavirus anterior, sînt mai predispuși la reacții decît cei care nu au fost bolnavi cu COVID-19.

Medicul Anesteziolog-Reanimatolog de la Spitalul de Urgență, Aurelia Anghel, a povestit reacția organismului ei după vaccin:

“Pentru că mulți dintre voi m-ați întrebat care au fost reacțiile adverse post vaccin am decis sa vă răspund aici!

Deci am primit prima doza de vaccin Astra Zeneca acum 2 zile ,la 12 h după administrare am început să simt mușchiul care a fost injectat (brațul stîng) și anume la mișcare sau contracție, în repaus nu mă deranja ,peste alte 12h a apărut febră pînă la 38.5 maximal (o reacție absolut normală ca la orice vaccin ) azi dimineață adică a treia zi am avut amețeli de scurta durată la ridicarea bruscă din pat. Acum mă simt perfect, am lucrat toată perioadă post vaccin in tura de 24h care uneori ajunge și la 30 h, fără probleme !

Deci concluzia mea este că se merita sa suportam un pic consecințe pentru a ajuta la stoparea pandemiei!”, a scris medicul pe pagina sa personală.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *