Selectați pagina

Mai multe moldovence au devenit victime ale traficului de ființe umane în Italia

Mai multe moldovence au devenit victime ale traficului de ființe umane în Italia

O grupare criminală transfrontalieră specializată în trafic de ființe umane a fost destructurată în urma unei operațiuni moldo-italiene, informează sputnik.md

prostitutia-sclavie

Mai multe moldovence au devenit victime ale unei grupări criminale specializate în trafic de ființe umane. Acestora li se promiteau locuri de muncă în Italia în calitate de „badante”, cu un salariu de 600 – 700 de euro. Ajunse în țara de destinație, victimele însă erau întâlnite de către membrii grupării, după care erau cazate, li se luau pașapoartele, erau transportate la locurile de muncă din diferite localități și exploatate prin muncă.

Femeile nu mai ajungeau să primească banii promiși, erau supuse violenței fizice și psihice și amenințate cu prostituarea forțată. Potrivit unui comunicat emis de Serviciul de Informații și Securitate, doar în perioada ianuarie-mai a anului curent grupul criminal a organizat 16 deplasări între Republica Moldova și Italia, în pofida restricțiilor de călătorie în legătură cu situația epidemiologică din ambele state.

Potrivit informațiilor oficiale, membrii grupării erau cetățeni ai Republicii Moldova, cât și ai Italiei. În urma unei operațiuni moldo-italiene, grupul criminal a fost destructurat.

În cadrul perchezițiilor efectuate au fost depistate și ridicate pașapoartele victimelor, contracte false de muncă – franceze, germane, poloneze, certificate de vaccinare împotriva COVID-19 false, tehnică de calcul, cu ajutorul căreia se perfectau contracte și documente false, banii dobândiți în urma activității criminale, mijloace de transport cu care au fost transportate victimele.

Opt membri ai grupării au fost reținuți. În cazul în care le va fi dovedită vinovăția, potrivit legislației penale în vigoare, persoanele reținute riscă pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 de ani.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке