Selectați pagina

Mai mult de 50 de chilii de pe Muntele Athos au refuzat să-l pomenească la slujbe pe Patriarhul Constantinopolului

Mai mult de 50 de chilii de pe Muntele Athos au refuzat să-l pomenească la slujbe pe Patriarhul Constantinopolului

Discuții legate de documentele Soborului de la Creta, precum și declarația ecumenistă a Patriarhului Constantinopolului Bartolomeu, care a declarat în 25 aprilie 2017 că plănueşte să viziteze pentru prima dată celebra comunitatea ecumenică din Taizé în Franța și să ia parte la o rugăciune ecumenistă, a dus la faptul că mai mult de 50 chilii de pe Muntele Athos au încetat pomenirea sa la slujbe, declară site-ul rus Русская Народная Линия cu referire la Interfax.

Despre faptul că Patriarhul Bartholomeu se va ruga cu ereticii, a raportat agenția de știri greacă „Romfea“. „În data de 25 aprilie, la ora 12:00, Patriarhul va participa la rugăciunea ecumenistă a comunităţii din Taize în Biserica Reconcilierii, care va avea loc în prezența fraților comunității și reprezentanți ai diferitelor confesiuni creștine și organizații de tineret. La sfârșitul rugăciunii, Patriarch Bartholomeu va ţine un discurs” – a declarat agenția.

Astfel, călugării din Athos au decis să protesteze împotriva cursului ecumenic al Patriarhului. Mai mult de 50 de chilii de pe Muntele Athos au oprit deja pomenirea sa, iar două dintre mănăstirii aproape sunt foarte aproape de a o face. Nu este exclus faptul ca mănăstirile vor refuză să-l pomenească pe Patriarhul Bartolomeu, dacă acesta nu va renunţa la rugăciune ecumenică din Taize, potrivit site-ului grecesc «Vimaorthodoxias».

Comunitatea de pe Muntele Athos este o unitate administrativă specială autonomă în cadrul statului grec cu centrul în orașul Carey. Acum pe Athos există 20 de mănăstiri, inclusiv una rusă – Sf. Panteleimon, precum și multe chilii și schituri.

În termeni religioși Athos se află sub jurisdicția Patriarhului Constantinopolului. Cu toate acestea, în prezent în Athos există deja o mănăstire care a încetat să-l pomenească pe Patriarch Bartholomeu – mănăstirea Esfigmenu.

Acum acestei mănăstiri i se pot adăuga încă două mănăstiri …

Traducere pentru Apărătorul Ortodox de pe pravoslavie.ru

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.