Selectați pagina

Măcelarii francezi solicită guvernului să fie protejaţi de tirania veganilor

Măcelarii francezi solicită guvernului să fie protejaţi de tirania veganilor

Şeful asociaţiei franceze a măcelarilor s-a adresat printr-o scrisoare autorităţilor cu rugămintea de a proteja magazinele de carne de atacurile agresive ale veganilor, care prin acţiunile lor fac rău “întregului segment cultural francez” de consum al cărnii.

Veganii aruncă cu pietre în magazinele de carne, desenează graffiti pe vitrinele acetora şi folosesc şi alte forme de vandalism pentru a propaga filozofia lor, se declară în scrisoarea lui Jean-Francois Giara.

Acesta a menţionat că în ultimele cîteva luni, vitrinele a 15 magazine de carne din Franţa au fost stropite cu sînge. “Aceşti oameni tind să semene teroare şi să impună ca o întreagă ramură a culturii franceze să dispară” – a declarat Jean-Francois Giara.

Veganii tind să “impună nu numai modul lor de viaţă absolut tuturor oamenilor, dar şi ideologia lor”, se declară indignat Giara.

“Modul de viaţă vegan este mult prea exagerat în mass-media”, se plînge măcelarul.

Vegetarienii şi veganii din Franţa reprezintă doar o mică parte din populaţia Franţei: potrivit statisticilor din 2016, 3% din francezi nu consumă carne, anunţă BBC.

Într-adevăr, măcelarii francezi ocupă un loc special în cultura gastronomică franceză, însă astfel de incidente provocate de vegani nu sunt noi, declară corespondentul BBC în Paris, Lucy Williamson.

Şi acum 20 de ani în urmă, uşile magazinelor de carne erau încleiate cu clei de către vegani, declară aceasta.

În luna martie curent, activista-vegană franceză Miriam Vega-Serge Jouglet a fost arestată după ce a scris pe facebook precum că moartea măcelarului Christian Medves din timpul actelor teroriste din oraşul Trebes, a fost una corectă.

Ea a scris atunci următoarele: “Vă şochează că ucigaşul a fost ucis de terorişti? Pe mine însă nu, respectiv nu am nici un regret pentru el”.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *