Selectați pagina

Lupul se bucură de învălmășeală – atunci îi place să atace și să sfâșie oile!

Lupul se bucură de învălmășeală – atunci îi place să atace și să sfâșie oile!

„Acum, când unitatea Ortodoxiei se năruie (se referă la schisma din Ucraina – n.trad.), papa Francisc a cerut revenirea la comuniune deplină între ortodocși și papistași!

Un proverb spune: lupul se bucură de învălmășeală. Cu toate că Vaticanul evită să ia atitudine pentru una sau cealaltă parte a contrei inter-ortodoxe dintre Fanar și Moscova, papa Francisc s-a folosit de această ocazie pentru a menționa din nou propriile lui planuri, cerând unirea cu Bisericile Ortodoxe.

Pontiful roman a spus că Bisericile Ortodoxe și Vaticanul trebuie să ia în continuare măsuri pentru a sprijini dialogul frățesc care a reînceput prin „Sfântul Duh.”

Papa Francisc a transmis prin agenția de știri a Vaticanului, cu ocazia sărbătorii Sfântului Apostol Andrei, că cu toate că în ultimii ani Sfântul Duh a „inspirat” un „dialog frățesc” între ortodocși și papistași, cele două „biserici” vor trebui să colaboreze mai mult, pentru a ajunge la deplina inter-comuniune.

Adică cu totul „întâmplător” acum, când s-a întrerupt comuniunea dintre cei doi poli de putere ai Ortodoxiei, papa Francisc cere deplina comuniune a papistașilor cu ortodocșii!

În orice caz, papa nu a abordat problema schismei din Ucraina, ci a scris că „într-o lume rănită de confuzie, unitatea creștinilor este un semn de nădejde care trebuie să își răspândească razele sale din ce în ce mai vizibil.”

El a mai spus că, cu „ajutorul lui Dumnezeu, prin întâlniri și dialoguri, călătoria noastră împreună, în ultimii 50 de ani, ne-a făcut să trăim deja sentimentul comuniunii, chiar dacă aceasta încă nu este deplină.”

Așadar, lupii își văd de planurile lor.

Unde sunt păstorii noștri? Oare au ajuns și ei lupi?

(Manolis Keios)

Sursa – https://synaksiorthodoxon.blogspot.com/2018/12/blog-post_46.html

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *