Selectați pagina

Lumea se confruntă cu un număr fără precedent de conflicte armate simultane

Lumea se confruntă cu un număr fără precedent de conflicte armate simultane

razboiLumea se află în fața unei proliferări inedite a conflictelor, a declarat pentru AFP directorul de operațiuni al Comitetului Internațional al Crucii Roșii (CICR), Dominik Stillhart, care denunță eșecul sistemului ONU.

“Asistăm la un număr fără precedent de conflicte armate simultane, care atrag nevoi umanitare tot mai mari”, a declarat Stillhart într-un interviu pentru AFP.

Pacea în lume este amenințată de “absența unei convergențe politice internaționale” asupra acestor crize, a adăugat el, exprimându-și totodată regretul pentru “cercul vicios” care duce la “prelungirea și regionalizarea conflictelor”.

“Să luăm Consiliul de Securitate — practic, astăzi nu există nicio chestiune sau conflict pentru care să se adune și să ajungă la o soluție politică”, a spus el.

Responsabilul CICR a oferit ca exemplu situația din Siria, “o criză care afectează întregul Orient Mijlociu”. “Siria a devenit cu siguranță cea mai gravă criză umanitară cu care ne confruntăm, jumătate din populația sa fiind strămutată”, a afirmat el.

Războiul din Siria a subliniat neputința Consiliul de Securitate, în contextul în care Rusia și China, membri permanenți și cu drept de veto, blochează sistematic soluțiile occidentale împotriva regimului lui Bashar al-Assad.

Sursa: AGER PRES

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *