Selectați pagina

Lumea o ia razna! Pedofilia, legalizată de un tribunal din Finlanda

Lumea o ia razna! Pedofilia, legalizată de un tribunal din Finlanda

Cazul unui imigrant de 23 de ani din Finlanda care a întreținut relații sexuale cu o fată de 10 ani a revoltat opinia publică după ce instanța nu a considerat că fapta lui constituie viol.

Fapta, care s-a petrecut în apropiere de orașul Tampere din Finlanda, putea primi 10 de închisoare, dar instanța i-a dat făptașului doar 3 și o amendă de 3.000 de euro, scrie portalul Știri pentru viață.

Cazul a declanșat dezbateri aprinse. Tuula Tamminen, profesor de Psihiatrie Pediatrică la Universitatea din Tampere, a insistat că un copil nu are suficient discernământ în astfel de situații. Ministrul Justiției a cerut legi mai stricte pentru infracțiuni sexuale împotriva minorilor, deoarece aceștia sunt mai vulnerabili.

În noiembrie 2017, deputatul Partidului Național al Coaliției, Kari Tolvanen, a vorbit în favoarea unor sentințe mai lungi pentru astfel de infracțiuni.
Amendamentul va introduce sentințe mai grave pentru infracțiunile sexuale grave împotriva copiilor în general. În opinia mea, aceasta este pe deplin justificată, de exemplu în lumina vulnerabilității unui copil, chiar dacă actul nu respectă pragul de viol”, a spus Tolvanen.

În martie, ministrul finlandez al justiției, Antti Hakkanen, a cerut, de asemenea, adoptarea unor legi mai stricte pentru infracțiunile sexuale comise împotriva minorilor. „Copiii ar trebui să fie protejați de violență și agresiune sexuală prin toate mijloacele disponibile”, a declarat ministrul.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Статьи на русском языке

Статьи на русском языке

Comentarii