Selectați pagina

Lucrările papistaşilor s-au bazat și se bazează întotdeauna, în mare parte, pe minciună și intrigă

Lucrările papistaşilor s-au bazat și se bazează întotdeauna, în mare parte, pe minciună și intrigă

“Despre supremația propagandei catolice în fața celei ortodoxe și instituțiile ei de binefacere, trebuie să observăm că motivul căderii ei de la Ortodoxie a fost setea de putere și alte scopuri și calcule omenești: de aceea toate lucrările ei sunt zădărnicite de aceeași boală și aceleași aspecte;

și nu sunt fapte curate întru Dumnezeu și conștiință ca în Biserica Ortodoxă. De aceea lucrările ei sunt modeste și nesemnificative.

Să-ți arunci privirea iar în timpurile istoriei lui Fotie, Patriarhul Constantinopolului care a creștinat Bulgaria, și vei vedea ce făceau și atunci papistașii și pentru ce parcă și acum se continuă aceleași lucruri.

Papistașii nu se îngrijesc să-i creștineze pe turci, ci se străduiesc să-i abată de la calea cea dreaptă pe grecii și bulgarii ortodocși. Lucrările lor s-au bazat și se bazează întotdeauna, în mare parte, pe minciună și intrigă”

 

pag 356 „Starețul Macarie de la Optina”( cuvintele acestea au fost scrise în anii 50 ai secolului XIX și sunt încă adevărate; Cuviosul Stareț a trăit între 1788-1860)

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *