Copiii de la scoala internat din Straseni au uitat pentru cateva zile ca sunt orfani. In timpul vacantei ei au mers in diferite familii, de cele mai dese ori, insa nu acasa, ci la straini. Curios este ca majoritatea au fost luati de baptisti, reprezentanti ai bisericii penticostale sau ai altor confesiuni. Astfel, toata vacanta elevii au studiat Biblia, au invatat cantece religioase si chiar au frecventat bisericile.
[youtube]http://youtu.be/1svLEJ_oVRc[/youtube]

De trei ani deja, Lenuta si sora sa Olga vin in vacanta de iarna la familia Barbos din Capriana, ai carei membri sunt baptisti. Aici fetele au o vacanta plina de piosenie. Zile intregi citesc din Biblie.

Fetele invata cantece si poezii religioase.

Si chiar frecventeaza cu regularitate biserica baptista din sat.

Noii lor parinti de vacanta spun ca le-au luat in casa lor ca sa faca o fapta buna.

Ba mai mult decat atat, ei sunt incurajati sa ia copii acasa de Biserica Baptista care le si plateste pentru asta.

Desi spun ca se simt bine aici, fetele tanjesc totusi dupa mama lor, care s-a dus la Moscova si dusa a fost.

Intr-o alta familie de baptisti am gasit trei copii orfani luati in internat de tip familie si o fetita venita in vacanta. Micuta respecta si ea canoanele confesiunii, desi nu pare foarte incantata.

Administratia scolii internat spune ca de obicei, reprezentantii confesiunilor sunt mai interesati sa ia copii in vacanta.

Si decat sa stea zile intregi intre aceeasi pereti, copiii sunt gata sa mearga in orice fel de familie, daca propriii parinti nu-si amintesc de ei.

Preluat de pe protv.md