Selectați pagina

Locuitorii din orașul Comrat sunt contra antenelor 5G lîngă casele lor

Locuitorii din orașul Comrat sunt contra antenelor 5G lîngă casele lor

Mai mulți locuitori din orașul Comrat au ieșit la protest luni, 29 iunie 2020, și au cerut demontarea unei antene ce aparține unei agenții private de securitate, care, potrivit oamenilor, „emite radiații”. Aceștia au invocat faptul că trăiesc în „frică constantă” și se tem că își vor pierde sănătatea, relatează unimedia.info

Potrivit portalului Gagauzinfo.md, antena este instalată în preajma unui sector rezidențial. Oamenii au ieșit, echipați cu măști și cu pancarte, pe care scria „Vreau să trăiesc”, „Nu ne mai omorâți”, „Vrem copii și nepoți sănătoși”.

Localnici susțin că în zonă a fost detectat un grad de radiație de două ori mai mare decât norma stabilită, fără să specifice careva cifre.

De asemenea, aceștia spun că antena trebuie să fie demontată, ca urmare a unei decizii judecătorești, însă proprietarul refuză să facă acest lucru.

„Avem o hotărâre judecătorească care obligă proprietarii turnului să o înlăture. Consiliul municipal a ordonat scoaterea turnului. Dar proprietarul a refuzat să facă acest lucru și ne-a dat în judecată. De trei ani ne judecăm cu ei, iar instanța este de partea noastră”, a explicat o localnică polițiștilor care au venit la fața locului.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *