Selectați pagina

Literele Q şi W de pe plăcuţele de înmatriculare, nerecunoscute de camerele de supraveghere a traficului rutier

masini

Proiectul de instalare a camerelor de supraveghere este susţinut financiar de Republica Populară Chineză FOTO: Arhivă

Potrivit PublikaTV, proprietarii care deţin deja un număr de înmatriculare cu literele Q şi W nu pot fi obligaţi însă să-şi schimbe plăcuţele de înmatriculare.

Astfel, aceste persoane ar putea fi scutite de sancţiuni, în cazul în care vor încălca regulamentul rutier. Din 15 ianuarie, sute de radare şi camere de supraveghere monitorizează 25 de intersecţii din Capitală.

Deocamdată, însă, nu sunt aplicate amenzi, iar şoferii nedisciplinaţi primesc în poştă doar scrisori de avertizare. Potrivit responsabililor din cadrul Centrului de Monitorizare şi Control al traficului, în prima zi de testare au fost înregistrate peste 10 mii de încălcări. Sistemul de monitorizare şi control al traficului va fi testat până pe 1 februarie, după care toate încălcările documentate vor fi sancţionate conform legii.

Potrivit ministrului adjunct de Interne, Sergiu Diaconu, situaţia va fi remediată.”Suntem in perioada de testare şi au fost câteva cazuri de confundare a literei Q cu O sau D şi a literei W cu VV, dar această marjă de eroare e sub 1% şi lucrul asupra calităţii softului continuă. Între timp MAI a solicitat de la MTIC să examineze posibilitatea sistării eliberării numerelor cu utilizarea literei Q, pentru a nu încărca sistemul actual şi pentru a veni cu o abordare sistemică ulterioară de preschimbare a caracterelor utilizate”, a spus Diaconu.

[youtube]http://youtu.be/Cmcug6lvbPg[/youtube]

Sursa: adevarul.ro

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.