Selectați pagina

Liderul schismaticilor ucraineni se plînge că mass-media din Muntenegru nu îl consideră mitropolit al Kievului

Liderul schismaticilor ucraineni se plînge că mass-media din Muntenegru nu îl consideră mitropolit al Kievului

BOaU: Epifanie Dumenko nu a fost invitat în Muntenegru ca “Mitropolit al Kievului” și regretă că a fost invitat “Mitropolitul Bisericii Ortodoxe Ruse în Ucraina” Onufrie, relatează Uniunea Jurnaliştilor Ortodocşi

Serviciul de presă al Bisericii Ortodoxe a Ucrainei a publicat o declarație potrivit căreia în mass-media din Muntenegru când se raportează despre “vizita Mitropolitului Kievului și al întregii Ucraine, Primatul Bisericii Ortodoxe Ucrainene” în Muntenegru, nu este vorba despre Epifanie Dumenko, ci despre Mitropolitul Onufrie. Acest lucru a fost menţionat pe pagina de Facebook a mitropoliei BOaU.

https://www.facebook.com/2014823481927116/posts/2793178170758306/

În BOaU au asigurat publicul că numai Dumenko este “singurul primat al Bisericii Ortodoxe Autocefale Ucrainene, mitropolitul Kievului și al întregii Ucraine, care are comuniune canonică deplină cu Sanctitatea Sa Patriarhul Constantinopolului Bartolomeu”.

Potrivit serviciului de presă, acest “primat unic” nu are de gând să viziteze Muntenegru.

În BOaU au făcut presupunerea că “în măsura în care se poate înțelege din mesajele din presă”, Mitropolitul Onufrie a fost invitat în Muntenegru, pe care schismaticii l-au numit “Mitropolitul Bisericii Ortodoxe Ruse la Kiev”, și au asigurat că el de rând cu “alți arhierei ai Patriarhiei Moscovei… nu au reprezentat Biserica Ortodoxă Ucraineană Autocefală recunoscută de Patriarhia Ecumenică”.

În BOaU au declarat că “nu se implică în problemele legate de Muntenegru” și, prin urmare, așteaptă din partea Bisericii din această țară “respectarea ordinii canonice în problemele referitoare la Ucraina”.

UJO a informat că fostul mitropolit al Bisericii Ortodoxe Ucrainene Alexandr (Drabynko) consideră că tocmai datorită lui schismaticii ucraineană a primit “statut canonic”.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Статьи на русском языке

Статьи на русском языке

Comentarii