Selectați pagina

Liderul schismaticilor ucraineni a sfinţit un lăcaş de cult împreună cu un slujitor papistaş, rugîndu-se împreună în altar

Liderul schismaticilor ucraineni a sfinţit un lăcaş de cult împreună cu un slujitor papistaş, rugîndu-se împreună în altar

Slujitorul papistaş Vasile Plahotka (ultimul din dreapta) în altarul lăcaşului de cult schismatic BOaU

Parohul comunității catolice din orașul Varaș, Vasile Plahotka s-a rugat  împreună cu “episcopatul” și “preoții” Bisericii Ortodoxe a Ucrainei.

La 13 octombrie 2019 liderul BOaU Epifanie Dumenko a “sfințit” un lăcaş de cult din orașul Varaș, regiunea Rivne, în cinstea Acoperământului Maicii Domnului, relatează site-ul oficial al BOaU.

Pe câteva imagini postate pe site-ul organizației religioase nou înființate apare un slujitor papistaş care se roagă împreună cu “preoția” BOaU, inclusiv în altarul lăcaşului de cult “sfințit”.

Preotul catolic Vasile Plahotka se roagă cu “preoții” BOaU și cu Epifanie Dumenko la altarul bisericii. Imagine: BOaU

Acest slujitor papistaş a fost parohul lăcaşului de cult Adormirea Maicii Domnului a cultului Romano-Catolic din orașul Varaș Vasile Plahotka. El a fost îmbrăcat într-o stolă (panglică de mătase cu cruci, elementul distinctiv al veșmintelor liturgice ale unui slujitor catolic), iar fotografia a fost postată în galeria evenimentului de pe site-ul oficial al BOaU.

Vasile Plahotka era îmbrăcat într-o stolă, un element al veșmintelor unui slujitor papistaş. Imagine: BOaU

Pe lângă faptul că slujitorul papistaş s-a rugat în altar, el a ajuns să stea în rând cu “preoții” BOaU spre sfârșitul “liturghiei”, înainte de otpust.

Vasile Plahotka, după ce a ieșit din altar, s-a situat în rând cu “preoții” BOaU. Imagine: BOaU

Este de remarcat faptul că în ajunul evenimentului  “sfințirii”  bisericicii BOaU, Vasile Plahotka a postat pe pagina de Facebook a comunității catolice un mesaj, potrivit căruia la 13 octombrie el și enoriașii au fost invitați la o rugăciune comună cu BOaU, cauză pentru care s-a schimbat timpul obișnuit al mesei:

“Mâine, duminică, 13 octombrie, ne vom uni cu frații noștri, enoriașii Bisericii Sfântului Acoperământ al Maicii Domnului, în rugăciune comună cu ocazia sfințirii bisericii de către Preafericitul Mitropolit al Kievului și al întregii Ucraine Epifanie. Din această cauză Sf. Mesă parohială din biserica noastră va fi săvârșită la orele 13.00”.

Amintim că Epifanie Dumenko a declarat că cheia unificării BOaU cu BUGC se află la Roma și la Constantinopol.

Sursa: https://www.pomisna.info/uk/vsi-novyny/my-vpevneni-ta-perekonani-shho-vsi-pravoslavni-narody-i-vsi-pomisni-pravoslavni-tserkvy-vyznayut-nash-avtokefalnyj-status-predstoyatel/

Traducere: Uniunea Jurnaliştilor Ortodocşi

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *