Selectați pagina

Liderul partidului polonez de guvernământ cere măsuri împotriva marșurilor gay

Liderul partidului polonez de guvernământ cere măsuri împotriva marșurilor gay

Polonia trebuie să reziste în fața ofensivei „teatrului ambulant” al marșurilor gay, a declarat duminică liderul partidului polonez de guvernământ Lege și Justiție (PiS), Jaroslaw Kaczynski, care a cerut să fie susținute familia tradițională și valorile catolice poloneze în fața acestei ofensive, informează Agerpres.

Această ofensivă puternică, acest teatru ambulant care apare în diferite orașe pentru a provoca (…), noi suntem cei cărora acest lucru le face rău, el trebuie demascat și înlăturat”, iar legea trebuie aplicată deplin, a spus Kaczynski, citat de agenția Reuters, la un eveniment de campanie electorală în orașul Stalowa Wola.

Liderul formațiunii conservatoare PiS l-a lăudat în intervenția sa pe slujitorul catolic al Cracoviei, care a denunțat „ciuma curcubeului” ce amenință „sufletele, inimile și mințile” polonezilor. ”Noi trebuie să trăim în libertate și să nu acceptăm tot ce se întâmplă la vest de frontierele noastre (…), unde libertatea este în curs de eliminare”, a mai spus Kaczynski.

În contextul înmulțirii campaniilor pro-LGBT și a reacțiilor cultului catolic polonez împotriva ideologiei LGBT, tema minorităților sexuale, cea a familiei tradiționale, precum și tema ideologiei de gen au devenit subiecte centrale ale campaniei electorale de dinaintea legislativelor din 13 octombrie.

Un marș „gay pride” desfășurat în iulie în orașul Bialystok a fost marcat de violențe după ce participanții au fost atacați de contra-manifestanți. Prin urmare, un alt marș de același fel care a avut loc luna aceasta în orașul Plock s-a desfășurat sub protecția poliției.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.