Liderul Partidului Conservator canadian, Pierre Poilievre, a declarat că, dacă va fi ales prim-ministru, nu va impune ID-ul digital. El a făcut acest comentariu în timpul unei campanii electorale în Windsor, Ontario.

Liderul conservatorilor din Canada spune “nu” ID-ului digital, în timp ce alții promovează ideea

Liderul conservatorilor din Canada spune “nu” ID-ului digital, în timp ce alții promovează ideea

Guvernul premierului Justin Trudeau și-a anunțat programul federal de identitate digitală în august anul trecut.

„Și ca să vă răspund la întrebare, nu voi permite niciodată guvernului să impună o identitate digitală”, a spus Poilievre.

Comentariul lui Poilievre a venit la câteva zile după ce premierii din Alberta și Saskatchewan au declarat că nu sunt interesați de un ID digital federal.

„Guvernul din Saskatchewan nu creează un ID digital și nici nu va accepta cerințe pentru crearea unui ID digital legat de finanțarea sănătății”, a declarat premierul din Saskatchewan, Scott Moe.

Premierul din Alberta, Danielle Smith, a declarat că susține în totalitate cele spuse de Moe.

Transport Canada a anunțat recent că proiectul KTDI (Known Traveller Digital Identity) este în curs de desfășurare, contrar rapoartelor anterioare care sugerau că proiectul a fost întrerupt.

KTDI este un efort de colaborare între Forumul Economic Mondial (WEF), Accenture, INTERPOL, diverse entități guvernamentale și guvernele Țărilor de Jos și Canadei. Proiectul a fost inițiat în 2018 pentru a crea un sistem de identitate digitală securizat și descentralizat pentru cei care călătoresc între Olanda și Canada. Sistemul utilizează criptarea criptografică și tehnologia registrul distribuit pentru a asigura protecția informațiilor personale ale călătorilor.

Sursa: https://www.lifesitenews.com/news/pierre-poilievre-promises-to-never-allow-canadian-govt-to-impose-digital-id/