Selectați pagina

Lideri la privitul la televizor din intreaga Europa. Adolescentii nostri privesc cel mai mult TV-ul, iar miopia este tot mai raspandita in randul tinerilor

Lideri la privitul la televizor din intreaga Europa. Adolescentii nostri privesc cel mai mult TV-ul, iar miopia este tot mai raspandita in randul tinerilor

Moldova -lidera la privitul la televizor. Din intreaga Europa, tinerii din R. Moldova cu varsta de 15 ani privesc cel mai mult televizorul, in timpul liber. Dar nu doar televizorul este prietenul cel mai bun al adolescentului vremurilor noastre, dar si tot felul de gadget-uri. Nu in zadar miopia este tot mai raspandita in randul tinerilor, iar majoritatea ajung sa poarte ochelari inca din adolescenta.

In cazul acestui tanar pe nume Emil, miopia a venit atunci cand calculatorul i-a devenit si profesie. L-am intalnit in timp ce facea o consultatie la oftalmolog.

Colegul lui in schimb, Eugen, care la fel lucreaza in domeniul IT, poarta demult ochelari, iar la control vine o data in jumatate de an pentru a vedea daca miopia nu progreseaza.

Medicii oftalmologi spun ca acum in randul miopilor se inscriu tot mai multi tineri, care nu respecta regulile esentiale pentru protejarea vederii.

Miopia este un defect al vederii care se manifesta prin imposibilitatea de a vedea lucrurile de la o distanta mai mare, iar potrivit doctorului, grafic, procesul arata asa…

Dar sa nu credeti ca miopia are doar dezavantaje.

Potrivit unui studiu european din care a facut parte si tara noastra, 77 la suta dintre tinerii de 15 ani din Moldova au declarat ca petrece cel putin 2 ore din timpul lor liber in fata televizorului. Acest indice ne plaseaza in capul listei mai multor tari din Europa, la fel cum se intampla si in cazul gadget-urilor. Cercetatorii de la Universitatea Chicago au demonstrat recent ca retelele sociale produc o dependenta mai mare decat tigarile sau alcoolul.

Sursa: protv.md

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne găseşti şi pe:

Статьи на русском языке

Статьи на русском языке