In Iowa, un individ a furat steagul LGBT al unei biserici si i-a dat foc. Asta e stirea. “Piromanul” a fost condamnat la 16 ani de inchisoare pentru crima de ura. In schimb, in Iowa, ca si in restul Statelor Unite, drapelul american poate fi incendiat, in continuare, fara probleme.

Nu va impacientati! Stiti, in America e democratie si libertatea de exprimare e sfanta. Si arderea drapelului american e unul dintre simbolurile ei. Sunt cazuri insa, dictate de corectitudinea politica, cand libertatea de exprimare este “limitata cu intelepciune” –  asa cum isi dorea domnul Andrei Plesu – si daca calci limita asta, platesti.

Cu libertatea pe post de moneda. In Iowa, in cazul in care dai foc unui drapel LGBT, libertatea de exprimare devine crima de ura si te baga in puscarie! Ca pe Adolfo Martinez – primul detinut politic american.

Da, in momentul in care corectitudinea politica, politica, politica,  declara ura ( inca sentiment uman in multe alte locuri de pe pamant, ceea ce ne arata ca nu traim, inca, intr-o lume perfecta) crima, si cineva incalca politica asta si se duce la inchisoare pentru crima de ura, ala devine, indiferent ce-ar spune spune unii si altii, detinut politic. Ca ala care se ducea in lagar sau puscarie pentru ca incendia steagul Partidului comunist. Exact ca ala.

Pentru ca si in democratia populara, sau socialista, cum isi spunea si i se spunea, libertatea de exprimare era “limitata cu intelepciune”. Ca si in democratia C (orecta) P(olitic).

Oricum nu este important, sau atat de important, ca asta, Martinez, s-a dus in puscarie 16 ani pentru ca, desi n-a furat si n-a omorat, in loc sa iubeasca ce i se ordona a urat. Nu asta ar trebui, musai, retinut.

Ceea ce mi se pare foarte important la stirea asta este formularea din ea: “steagul LGBT al unei biserici”. Suna cool de tot, nu?: Steagul LGBT al unei biserici! Steagul LGBT al unei biserici! Si Crucea? Crucea are aceeasi soarta cu libertatea de exprimare!

Autor: Bogdan Calehari

https://thehill.com/homenews/state-watch/475333-iowa-man-sentenced-to-16-years-for-hate-crime-after-setting-pride-flag