Selectați pagina

Lemnul uscat este îndepărtat din Stejarul Mamvri pentru a face loc vlăstarelor noi care cresc din aceeași rădăcină

Lemnul uscat este îndepărtat din Stejarul Mamvri pentru a face loc vlăstarelor noi care cresc din aceeași rădăcină

Specialiștii ruși lucrează la înlăturarea lemnului uscat din vechiul stejar Mamvri din orașul Hebron, pe malul vestic al râului Iordan, pentru a permite creșterea a doi lăstari care au răsărit din aceleași rădăcini cu câțiva ani în urmă, relatează Misiunea din Ierusalim a Patriarhiei Moscovei.

Sfântul copac, unde Avraam l-a văzut pe Domnul sub forma a trei îngeri în Facerea 18, se află la intrarea Mânăstirii în cinstea Sfinților Preoți ai lui Hristos din Hebron.

Stejarul a început să se usuce în 1996 datorită timpului, vârstei copacului și a construcției realizată în jurul acestuia în anii 1970 și de atunci a fost considerat a fi complet lipsit de viață, până când doi copaci noi au crescut în anul următor din stejarul uscat care mai avea încă viață în rădăcinile subterane. Astăzi, copacul degradat face loc treptat noilor lăstari, cu ajutorul specialiștilor ruși care și-au început activitatea de conservare cu câțiva ani în urmă.

Partea uscată a copacului s-a prăbușit ieri, ducând la speculații on-line potrivit cărora este complet mort, ceea ce reprezintă un semn al sfârșitului lumii conform unei tradiții. Tradiția privește de asemenea arborele ca o reprezentare a istoriei sacre – partea ofilita a stejarului sfânt reprezentând Vechiul Legământ și partea verde a copacului reprezentând Noul Legământ al harului. Apariția unei noi vieți în copac în 1997 a dat credincioșilor o nouă speranță că lumea va fi din nou iertată.

Toate partile colectate ale copacului vechi vor fi disponibile în curând pentru pelerinii din Biserica Sfinților Părinți.

Sursa: https://orthochristian.com/119256.html

Citeşte şi: Semnele vremurilor! În or. Hebron s-a prăbuşit Stejarul lui Mamvri

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *