Selectați pagina

Legumele şi fructele timpurii conţin mulţi nitraţi

Legumele şi fructele timpurii conţin mulţi nitraţi

Legumele şi fructele timpurii conţin mulţi nitraţi. Specialiştii afirmă că acestea sunt grăbite să crească prin diverse metode.

Cantitatea de nitraţi ce le conţin, uneori este de aproximativ două ori mai mare decât norma. Medicii atenţionează că nu totdeauna cele mai frumoase şi mai colorate legume şi fructe, sunt şi sănătoase, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Specialiştii Centrului de Sănătate Publică din Chişinău au efectuat în primele luni ale acestui an multiple verificări şi au constatat că din 83 de probe prelevate din diverse produse, dintre care 42 de probe sunt din produsele autohtone şi 41 de import, în două probe de morcovi şi dovlecei s-a constatat un conţinut mărit de nitraţi. Cele mai poluate legume sunt cele timpurii, susţine medicul igienist din cadrul instituţiei, Paulina Caraman.

Medicul recomandă să cumpărăm fructe şi legume doar din locuri autorizate şi să fim atenţi la aspectul acestora.

Cei mai afectaţi după consumul fructelor şi legumelor cu nitraţi sunt copiii, femeile însărcinate sau cele care alăptează, precum şi persoanele care suferă de maladii cronice, în special ale tractului intestinal. Consecinţele intoxicării cu nitraşi sunt: gastrita, durerea de burtă, greţuri, vomă sau diaree. Pot exista şi afecţiuni ale sistemului sanguin, ale ficatului sau rinichilor.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.