Selectați pagina

Legumele moldoveneşti din piaţă sunt înlocuite cu cele de import

Legumele moldoveneşti din piaţă sunt înlocuite cu cele de import

Roşiile moldoveneşti sunt tot mai puţine la pieţele din Capitală şi pot fi cumpărate cu 15 – 18 lei kilogramul. Preţul a rămas acelaşi de acum două săptămâni.

La majoritatea tarabelor se vând roşii de import, preţul cărora porneşte de la 35 de lei kilogramul. Preţul castraveţilor, atât al celor moldoveneşti, cât şi de import, este de 35 de lei kilogramul, la fel ca şi acum două săptămâni, transmite IPN.

Preţul ardeilor autohtoni este de 25 de lei kilogramul, faţă de 20 de lei cât era două săptămâni în urmă, iar al celor de import este de 55 de lei. Gogoşarii pornesc de la 40 de lei/kg, faţă de 35 cât era acum două săptămâni. Cartofii, ceapa, morcovul sau sfecla roşie – toate pot fi cumpărate cu 5 lei/kg, cu un leu mai puţin faţă de acum două săptămâni. Varza se vinde cu 3 – 4 lei kilogramul, în timp ce acum două săptămâni se vindea cu 4 – 5 lei/kg.

Legătura de ceapă verde şi de mărar costă între 2,5 şi 3 lei faţă de 3 – 4 lei acum două săptămâni. Pentru un kilogram de bostan, cumpărătorii vor scoate din buzunare 5 lei, faţă de 7 lei două săptămâni în urmă. Dovleceii şi vânăta costă 30 de lei kilogramul, cu 10 lei mai mult faţă de acum două săptămâni.

Brânza de oi costă la piaţă 80 – 85 de lei/kg, acelaşi preţ de acum două săptămâni. Caşul de vaci şi smântâna, la fel, au rămas la preţul vechi, de 35 de lei kilogramul. Carnea de porc, dar şi cea de vită porneşte de la 65 de lei kilogramul, faţă de 70 acum două săptămâni. Zece ouă pot fi cumpărate cu 17 lei, în timp două săptămâni în urmă erau la preţul de 19 – 20 de lei.

Pentru un kilogram de crap va trebui să scoatem din buzunare 45 de lei, faţă de 55 acum două săptămâni, iar pentru un kilogram de caras – de la 33 de lei în sus, ca şi două săptămâni în urmă. Un kilogram de raci porneşte de la 120 – 180 de lei, faţă de 250 de lei acum două săptămâni.

Strugurii se vând în medie cu 12 lei. Preţul unui kilogram de mere porneşte de la 7-8 lei, ca şi două săptămâni în urmă. Curticelele se vând cu 22-35 de lei kilogramul şi mai mult.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке