Selectați pagina

Legumele cultivate lângă râul Bâc au un conținut depășit de PLUMB

Legumele cultivate lângă râul Bâc au un conținut depășit de PLUMB

Mai multe loturi de legume au fost nimicite, iar altele încă urmează să fie distruse, după ce s-a depistat un conținut depășit de plumb în ele, relatează jurnal.md

Descoperirea a fost făcută după ce la ANSA au parvenit mai multe semnale privind legumele cultivate în apropierea albiei râului Bâc, în zona administrativă a raionului Anenii Noi.

Inspectorii Agenției au efectuat prelevări pentru a stabili inofensivitatea legumelor. În total au fost prelevate 15 probe. În urma analizelor de laborator, s-a constatat că 3 probe de ardei, o probă de sfeclă și una de ceapă nu corespund cerințelor normative, fiind depistat un conținut depășit de plumb.

Conform deciziei Agenției, loturile neconforme trebuie să fie nimicite de către proprietari sub supravegherea autorităților.

Astfel, în total au fost nimicite doua loturi de ardei cultivate pe 2 ha fiecare și un lot de ardei de pe o suprafață de 3,5 ha. Urmează să fie nimicite un lot de ceapă de pe 3 ha și un lot de sfeclă roșie cultivat pe 0,95 ha. Loturile care urmează a fi nimicite sunt sub supravegherea Agenției și Inspectoratului General de Poliție.

ANSA atenționează, că la procurarea fructelor și legumelor în stare proaspătă consumatorii sunt în drept să solicite de la comercianți acte ce atestă provenința și inofensivitatea lor și să acorde o atenție deosebită calității produselor procurate.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Статьи на русском языке

Статьи на русском языке

Comentarii