Legea anti-ortodoxă din Muntenegru, dată anul trecut, prin care se persecuta Biserica Ortodoxă Sârbă, va fi schimbată.

Amintim că în decembrie 2019 poliția din Muntenegru l-a bătut pe Episcopul Ortodox Metodije de Diocleia și pe câțiva credincioși, trântindu-i la pământ și lovindu-i cu bastoanele și picioarele, în timpul protestelor contra legii pe baza căreia statul Muntenegrean urma să ia proprietățile Bisericii Ortodoxe Sârbe.

Catedrala cu hramul Învierea lui Hristos, din Podgorița, Muntenegru, este principala și cea mai mare biserică ortodoxă din capitala statului Muntenegru. Construirea ei a început în 1993, iar sfințirea a avut loc în 7 octombrie 2013. Catedrala aparține de Biserica Ortodoxă Sârbă, aceasta fiind religia majoritară în Muntenegru. https://en.wikipedia.org/wiki/Cathedral_of_the_Resurrection_of_Christ,_Podgorica

Pentru prima dată în 30 de ani, în Muntenegru deputații din opoziție au câștigat o majoritate a locurilor în alegerile parlamentare, în august, astfel câștigând dreptul să formeze un cabinet nou, înlocuind guvernul Președintelui Milo Đukanović care a persecutat în mod activ Biserica Ortodoxă Sârbă Canonică și a favorizat o minusculă comunitate schismatică întemeiată pe principii politice naționaliste.

În contrast total față de autoritățile care au condus Muntenegru timp de trei decenii, liderul opoziției, Zdravko Krivokapić, a mers imediat la Catedrala Învierii din Podgorița pentru a da mulțumiri lui Dumnezu și pentru a primi binecuvântarea Eminenței Sale Mitropolitul Amfilohije de Muntenegru.

Zdravko Krivokapić a anunțat că primul act al noului guvern va fi să abroge așa numita lege “Despre Libertatea Religiei” prin care guvernului i se dăduse dreptul de a confisca vechi locuri sacre de la Biserica Sârbă.

Mai multe aspecte referitoare la acest subiect putem afla din articolul WHOLE STORY WITH MONTENEGRIN ANTI-ORTHODOX LAW IS OVER, SAYS OPPOSITION LEADER, publicat în data de 8 octombrie 2020, pe website-ul de știri creștine ORTHODOX CHRISTIANITY.

Sursa: https://orthochristian.com/134470.html