Selectați pagina

Legea a intrat în vigoare.Termen nelimitat pentru mașinile cu numere străine în Moldova

Legea a intrat în vigoare.Termen nelimitat pentru mașinile cu numere străine în Moldova

Mașinile înmatriculate în alte state pot să se afle pe teritoriul Republicii Moldova pe un termen nelimitat. Legea, care prevede eliminarea restricției de 180 de zile timp de un an a fost eliminată, a intrat de astăzi în vigoare, odată cu publicarea în Monitorul Oficial.

Singura obligație pentru deținătorii de autoturisme înregistrate în alte ţări este să plătească vinieta, preţul căreia ajunge la 100 de euro pentru un an, transmite UNIMEDIA cu referire la Agora.md.

„Cuvintele – plasate pe un termen de până la 180 de zile dintr-o perioadă de 12 luni se exclude din articolul 184 din Codul Vamal. (…) Mijloacele de transport auto introduse nu se pot afla pe teritoriul Republicii Moldova pe un termen mai mare decât cel stabilit de Codul Vamal, indiferent de persoanele care le introduc”, se menționează în legea publicată astăzi în Monitorul Oficial și care a fost promulgată de șeful statului, Nicolae Timofti.

Juristul Serviciului Vamal, Vlad Cebanovschi, a declarat pentru Agora că ceea ce se menționează în legea care a intrat în vigoare înseamnă că mașinile înmatriculate în alte țări se pot afla pe teritoriul Republicii Moldova pe un termen nelimitat. „Acesta este un termen nelimitat la modul direct, deoarece a fost exclusă restricția de 180 de zile timp de un an. Dacă un automobil cu numere străine intră pe teritoriul Republicii Moldova, atunci are dreptul să se afle cât timp dorește, doar cu obligația de a achita vinieta și să dețină Cartea Verde”, a explicat juristul.

Anterior, ministrul Finanțelor, Anatol Arapu, declara că scoaterea restricției de a introduce mijloace de transport neînmatriculate în Republica Moldova pe un anumit termen va influența pozitiv la creșterea fluxului mijloacelor de transport introduse pe teritoriul țării și se va genera mai mulți bani la bugetul de stat.

 

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *