Selectați pagina

Legea 2% a fost votată în Parlament

Legea 2% a fost votată în Parlament

legea 2 procente republica moldovaLegea 2% a fost votată de Parlament la una din ședințele trecute.

 Astfel, ONG-urile din Moldova vor putea fi parţial finanţate și de contribuabili. Președintele comisiei parlamentare economie, buget și finanțe, Veaceslav Ioniță, a declarat pentru UNIMEDIA că legea a fost adoptată odată cu modificările la Codul Fiscal.

„Au existat două proiecte referitor la legea 2% – unul elaborat de Guvern (promovat de Consiliul ONG și CNP) și unul de un grup de deputați. A existat solicitarea din partea ultimilor ca proiectul lor să fie examinat odată cu politica bugetar-fiscală. Acest lucru s-a întâmplat și legea a fost aprobată”, a mai spus Ioniță pentru portalul nostru de știri. Anterior, proiectul elaborat de Guvern a fost retras de pe agenda Cabinetului de miniștri pentru modificări suplimentare.

Potrivit legii, moldovenii vor avea dreptul să direcţioneze o sumă de până la 2% din impozitul pe venit nu în Bugetul de Stat, ci pentru finanţarea ONG-urilor, scrie publika.md

Lista ONG-urilor și mecanismul de redirecționare urmează a fi stabilit de către Ministerul Finanțelor. Din listă pot face parte ONG-uri și cultele religioase. Cei care vor plăti impozitele vor indica organizația căreia vor să le transfere banii, completând un formular la oficile raionale ale Inspectoratului Fiscal.

Practica este aplicată cu succes în mai multe state europene. Contribuabilii din România şi Bulgaria de asemenea donează două procente din impozitul pe venit, iar în Germania suma costituie 3 la sută.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

2 Comentarii

  • LEGIONAR

   Iertati, am gresit adresa in comentariul trecut, cu tte ca marite sa priviti si acest video.
   Acum insa voiam sa zic cite ceva despre “papusa” Fonari. Iarasi vine cu invinuiri in privinta Bisericii Ortodoxe, cica platim tribut Moskovei. Sa-ti inchipui numai…
   Merita atacata in judecata pentru calomnie. Dar ea, cui sa inchina? Tapului cu stelute albastre?
   Pela mijlocul interviului puteti vedea prostia “societatii civile”.
   Unde esti tu Tepes Doamne ca punind mina pe ei,
   Sa-i imparti in doua cete:
   In nebuni si in misei!

   http://unimedia.info/tv/alb-negru/26/video-antonita-fonari-in-studioul-unimedia

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *