Selectați pagina

Legalizarea cercetării ştiinţifice asupra embrionilor – crimă fără pedeapsă

Legalizarea cercetării ştiinţifice asupra embrionilor – crimă fără pedeapsă

bebelusCercetarea ştiinţifică asupra embrionilor umani este în proiect de a fi legalizată din primăvara lui 2013, în Franţa. Votul final se aşteaptă a fi unul favorabil şi va fi exprimat în 28 martie la Paris. Raportorul proiectului de lege, deputatul Dominique Orliac (Partidul Radical de Stânga), accentuează importanţa „scopului ştiinţific” al demersului, de la care se aşteaptă revoluţionarea medicinii şi găsirea de tratamente împotriva cancerului, diabetului şi altor boli degenerative. Proiectele ştiinţifice trebuie avizate iniţial de către Agenţia de biomedicină.

Ziarele din Franţa au preluat în număr mic ştirea, lăsându-se dominate de titlurile despre „căsătoria pentru toţi”, adică recenta legalizare a căsătoriilor homosexuale în această ţară. Se fac emisiuni radio-TV, se scrie mult despre implicaţiile sociale ale adopţiei de copii de către cuplurile gay, de reproducerea asistată sau cu terţ purtător de sarcină, dar subiectul cercetării asupra embironilor umani, care va bulversa bioetica, trece „într-o tăcere asurzitoare”, după cum notează cotidianul francez Le Figaro.

Se aşteaptă mişcare de protest din partea unor ONG-uri franceze, după cum este în desfăşurare la nivel european o iniţiativă cetăţenească de determinare a instituţiilor Uniunii Europene să recunoască dreptul la viaţă, la demnitate şi integritate pentru fiecare fiinţă vie, din momentul concepţiei. Despre aceasta am informat în articolul nostru „DA Vieţii din momentul concepţiei…”.

Nota redacţiei: Biserica şi Sfinţii Părinţi ne învaţă că viaţa este un dar şi o binecuvântare de la Dumnezeu şi ia naştere din momentul concepţiei. Prin urmare, „exerciţiul ştiinţific” efectuat asupra embrionilor umani cărora astfel nu le mai este permisă dezvoltarea, naşterea şi viaţa, este egal cu păcatul crimei. Cât de nobil ar fi scopul medical al cercetării, cât de grave ar fi maladiile cărora li se caută leacul, nimic nu justifică sacrificiul vieţilor umane. “Când ştiinţa nu găseşte remediul, răspunsul vine de la Hristos”, iar noi ar trebui să ne întoarcem în sine, să ne cercetăm păcatele, să ne vindecăm sufleteşte în Biserică prin Sfintele Taine. Atunci, în infinita lui dragoste, Dumnezeu ne va dărui şi vindecarea trupească. Într-un articol din Ziarul Lumina al Patriarhiei Române citim:„Pentru a putea acţiona drept, raţiunea trebuie să fie mereu curăţită, fiindcă ispita puterii şi a satisfacerii interesului propriu, orbind-o, reprezintă un pericol care nu poate fi vreodată eliminat (…). Numai credinţa permite raţiunii să-şi îndeplinească mai bine sarcina sa şi să vadă exact ceea ce îi este propriu. Să nu cedam niciodată tentaţiei de a ne îngriji de binele persoanelor, reducându-l la o problemă pur tehnică! Indiferenţa conştiinţei cu privire la adevăr şi bine reprezintă o ameninţare periculoasă pentru un autentic progres ştiinţific.”

Cristina Roman

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.