Selectați pagina

Lecție tragică pentru alți copii și avertisment pentru părinți: Un adolescent a murit jucându-se constant la calculator într-un joc video

Lecție tragică pentru alți copii și avertisment pentru părinți: Un adolescent a murit jucându-se constant la calculator într-un joc video

Un adolescent din Thailanda a murit în urma unui accident vascular cerebral în urma unei sesiuni de jocuri computerizate de maraton lung, relatează Mirror.

Se presupune că Piyawat Harikun, în vârstă de 17 ani, a petrecut mai multe nopți jucând jocuri de luptă multiplayer la el acasă, în Udon Thani, nordul Thailandei, iar sesiunile respective l-au afectat în cele din urmă.

Luni după-amiază, tatăl lui Harikun, Jaranwit, a intrat în dormitorul său,  pentru a-l găsi pe fiul său prăbușit de pe scaun. Pe masa lui Harikun s-a găsit o grămadă de recipiente (n.r. caserole) pentru mâncare și o băutură de sodiu (n. r. energizant).

“L-am chemat pe nume și i-am spus ‘Trezește-te, trezește-te’, dar nu a răspuns”, și-a amintit Jaranwit, un ofițer al forțelor aeriene. “Am putut vedea că era mort.”

Jaranwit a spus că și-a avertizat fiul, pe care l-a numit un student excelent, despre dependența de jocuri înainte de a muri. Medicii cred că tânărul de 17 ani a murit din cauza jocului constant pe parcursul nopții, ceea ce, la rândul său, a provocat un accident vascular cerebral fatal.

“Am încercat să-l avertizez cu privire la nenumăratele sale ore lungi jucând jocuri și mi-a promis că va reduce acest timp, dar a fost prea târziu”, a spus tatăl. “A murit deja înainte de a avea șansa să se schimbe.”

Acum, Jaranwit speră că moartea fiului său va servi drept lecție pentru alți copii care sunt dependenți în mod similar de jocurile video.

“Vreau ca moartea fiului meu să fie un exemplu și un avertisment pentru părinții ai căror copii sunt dependenți de joc”, a spus el. „Trebuie să fie mai stricte cu privire la orele de joacă ale copiilor lor, altfel ar putea ajunge la fel ca fiul meu.”

Sursa: aol.com, yahoo.com

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *