În Lavra Peșterilor de la Kiev a fost ridicat regimul de carantină: mănăstirea este din nou deschisă pentru credincioși.

La 25 mai 2020 Lavra Kievo-Pecerska în cinstea Adormirii Maicii Domnului s-a deschis după carantina cauzată de răspândirea coronavirusului. Șeful Reprezentanței Bisericii Ortodoxe Ucrainene pe lângă organizațiile internaționale europene, vicarul Mitropoliei Kievului, Episcopul Victor de Barâșev (Koțaba) a anunțat despre reluarea activității mănăstirii pe canalul său de Telegram.

https://t.me/bishopvictor/125

„Cu mila lui Dumnezeu, astăzi începând cu ora 09.00 principala noastră mănăstire – Lavra Kievo-Pecerska de la Kiev, este din nou deschisă. Regimul de carantină a fost ridicat”, a scris ierarhul.

Anterior, la 12 mai 2020 coordonatorul administrativ al Bisericii Ortodoxe Ucrainene, Mitropolitul Antonie (Pakanici) de Borispol și Brovarî a vorbit despre situația din Sfânta Lavră Kievo-Pecerska Adormirea Maicii Domnului și a comunicat că mai mult de jumătate din călugării Lavrei s-au recuperat după boală.