Stilul nou, întrucât nu are sfinți, din aceasta vădit este că este lipsit de Harul Duhului Sfânt, și din aceasta putem foarte ușor înțelege cât este de neplăcut lui Dumnezeu acest nou calendar introdus în biserică, precum calul troian, de Papa Demonicus.

Însuși faptul că se numește NOU ar trebui să sperie pe cei binecredincioși, și să le dea mult de gândit, fiindcă Sfinții Părinți CU TOATĂ TĂRIA AU PORUNCIT SĂ NU INTRODUCEM NIMIC N O U ÎN BISERICĂ: nici în dogme, nici în cultul divin liturgic (iar aici se include și calendarul), nici în Tradiția Bisericii, nici în Canoane, niciodată, și nicidecum! Cine este cu adevărat evlavios și cinstitor de Dumnezeu va înțelege acestea și va pricepe milele Domnului, minunile Lui pe care le-a lăsat în tot pământul.

Nu vă înșelați: NU EXISTĂ SFINȚI PE STILUL NOU. NICI UNUL! Ia spuneți-mi dv: între cei CANONIZAȚI: Sfântul Ioan Iacob Hozevitul, ce calendar a ținut? Cel vechi. Dar Sf. Ier. Nectarie: cel vechi. Dar Sf. Justin Popovici: cel vechi! dar Sf. Nicolae Velimirovici: cel vechi! Dar Sf. Gavriil Urghebadze? Tot cel vechi! Dar Sf. Pelaghia din Riazan? Cel vechi! Dar Sf. Ioan Maximovici? tot cel vechi! Dar Sf. Filaret Voznesenschi, cel care a dat ANATEMA ereziei ecumenismului? tot pe cel vechi! Dar Sf. Serafim Sobolev? tot pe cel vechi.

Oare să vă scriu pe toți Sfinții din ultimul secol, prăznuiți cu moaște sfinte, DÂRJI APĂRĂTORI AI ORTODOXIEI, că ei toți au ținut calendarul vechi bisericesc?!

Dar din cei pe care-i aveți voi la mare cinste, NICI UNUL NU ESTE SFÂNT: nici Arsenie Boca, nici Nil Dorobanțu, nici Ilarion Argatu, nici Paisie Aghioritul, nici prăpăditul de Porfirie, care a susținut pe față că el se închină la Antihrist, și că-i primește semnul, (și l-au mai mai și trecut în rândul Sfinților: HALAL!) nici toți ceilalți înșelați ca și el. Spune o proorocie a unui Sfânt de demult: că ticăloșii de oamenii din vremile de apoi, cărora sunt Sfinți, nu le vor mai zice Sfinți, și nu îi vor cinsti, iar pe cei care nu sunt sfinți îi vor cinsti, și le vor zice că sunt Sfinți.

Așa se întâmplă în practică, lucru vrednic de uimire, că pe cei care nu sunt sfinți, lumea îi citează pe ei și lucrările lor ca pe oracole, ca pe Sfânta Scriptură, iar din cei care sunt Sfinți cu adevărat nu face referire nimeni: nu aud aproape deloc citându-se Sf. nostru național Ioan Iacob Hozevitul: dar pe cleopa și pe Arsenie înelații, toată lumea, toată ziua, de dimineața până seara, îi citează toți. Oare nu este adevărat, ă s-a împlinit proorocia acestui Sfânt Părinte? DA! din păcate: DA!

Vedeți cum s-a întors lumea cu sus în jos, și cum am răsturnat toate valorile, făcându-ne idoli din oamenii fără Duhul lui Dumnezeu, care au strâmbat Ortodoxia și îi învață așa pe oameni spre pierzare: Hala de noi și de lipsa noastră de înțelegere!

Sf. Ioan iacob spune în poeziile sale, și noi putem înțelege că el vorbește despre stilul vechi, pe care îl laudă, și despre stilul nou, ddespre care vorbește cu dispreț, dar nu este cine să-l asculte! Îl cinstesc și pe el, dar din gură numai, iar învățăturile lui le leapădă, cinstind cu fapta pe Cleopa, ocărâtorul lui Dumnezeu, cel ce aduce o învățătură potrivnică Sfântului Ioan Iacob, totuși el are un mai bun succes la public, și este ascultat. Nu s-a întors lumea cu susl în jos? De unde oare, o asemenea logică, atât de strâmbă? Oare nu vi s-au sucit mințile, și vi s-a deformat înțelegerea? oare mai avem noi minte, sau ne-a răpit puterea de judecată diavolul în totalitate? Oare câți oameni mai gândesc corect în ziua de astăzi? O foarte mică parte, din păcate. Restul, au logica satanică, gândirea satanizată, mintea satanizată, întunecată. toți aceștia cu logica lor strâmbă, îl vor primi pe Antihrist! Temeți-vă! Lăsați televizorul, mobilul, și toate celelate și muzica satanică, pentru a putea să vă reveniți duhovnicește. Altă scăpare nu aveți, să știți!….

Via maica Justina Popovici.