Select Page

Lăcaş de cult ortodox-sirian incendiat într-una din cele mai ATEE țari din Occident

Lăcaş de cult ortodox-sirian incendiat într-una din cele mai ATEE țari din Occident

Biserica ortodoxă siriană din orașul suedez Norrköping a fost incendiată în noaptea de duminică spre luni, fără a se înregistra victime, informează Fria Tider, citată de Voice of Europe, scrie activenews.ro

În cursul nopții, pompierii au fost chemați la Biserica ortodoxă siriană Sfânta Maria din Norrköping. Potrivit oficialilor, vântul a făcut ca flăcările să se extindă rapid, astfel încât partea din față a bisericii a fost distrusă de flăcări.

Biserica are o lungime de 40 de metri, fiind construită din lemn.
Poliția suspectează că focul a fost pus intenționat, considerând incidentul drept un act incendiere.

„Se pare că focul a început în exterior și nu există explicații naturale”, a declarat un ofițer de poliție din regiunea de Est.

În 2017, Biserica Luterană din Suedia recunoștea faptul că suedezii renunță, în număr record, la credință, peste 90.000 de oameni părăsindu-și credința în 2016, dublu față de anul 2015.

Suedia este țara în care s-a constat cea mai mare rată a celor care se declară atei, un studiu din 2014 evidențiind că 8 din 10 suedezi spun „fie că nu sunt religioși fie că sunt atei convinși”, lucru care aduce Suedia în fruntea unui clasament cu cele mai puțin religioase state din Occident.

 

Arsonists set Syrian church on fire

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.