Selectați pagina

La presiunea UE, Andorra a scos chipul lui Hristos de pe monede

La presiunea UE, Andorra a scos chipul lui Hristos de pe monede

Uniunea Europeană este într-un război total cu religia creştină, neacceptând nici o referire la Dumnezeu în proiectele viitoarei “Constituţii”. Mai mult, nici statele membre nu sunt lăsate să îşi imprime pe monedele Euro nici un simbol creştin. Andorra este cea mai recentă victimă care a căzut pradă birocraţilor de la Bruxelles, micul principat de la graniţa dintre Spania şi Franţa fiind constrâns de UE să scoată chipul lui Hristos de pe monede, înlocuindu-l cu o imagine “neutră”, scrie ruvr.ru.

Reprezentanţii UE şi-au explicat cererea prin dorinţa de a respecta principiul de neutralitate în sfera religioasă, transmite postul de radio Vocea Rusiei. Guvernul Andorrei a considerat cererea UE „raţională şi întemeiată” şi a înlocuit chipul lui Iisus de pe monedele de 10, 20 şi 50 de eurocenţi cu imaginea unei clopotniţe. Monedele vor intra în circulaţie de anul viitor.

În 2012, Comisia Europeană a cerut Slovaciei să renunţe la simbolica religioasă de pe monede, însă Guvernul acestei ţări şi-a susţinut dreptul de a păstra monedele de doi euro, pe care sunt înfăţişaţi Sfinţii Kirill şi Metodiu, creditaţi cu traducerea Bibliei în limba slavonă.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

1 Comentariu

 1. marele Păcătos

  pe de o parte e un lucru bun.

  Când cineva aruncă, sau calcă sau îşi bate joc de Chipurile Sfinte, fie icoane, fie zeare, fie monede cu conţinut Duhovnicesc (adică, poate fi şi text din Sfintele Scripturi), se primeşte păcat şi hulă.
  La noi l-au pus pe Sfântul Voievod Ştefan cel Mare pe lei, să nu înţelegeţi incorect, dar am văzut cum se ard banii, se rup, se pun pe cărţile de jucat (care simbolizează omorul şi răstignirea Domnului, conţinând copia, buretele, suliţa şi crucea).
  Pe de altă parte, este un semn, se pare că cuiva nu-I convine Domnul Dumnezeu şi Creatorul nostru.

  Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.