Selectați pagina

La nivel MONDIAL se constata o scadere cu 98% a cazurilor de gripa clasica fata de anul trecut!

La nivel MONDIAL se constata o scadere cu 98% a cazurilor de gripa clasica fata de anul trecut!

Notă: “La nivel MONDIAL se constata o scadere cu 98% a cazurilor de gripa clasica fata de anul trecut! Unii specialisti se grabesc sa spuna ca datorita masurilor de protectie impotriva SARS COV 2 se intampla asta! Cool! Adica masca si distantarea sociala se dovedesc perfecte in ceea ce priveste gripa clasica dar total depasite (peste tot e explozie de COVID-19!) cand vine vorba de noul virus! Pai ajuta sau nu ajuta masca mai tovarasi? Caci asta se intelege cand incerci sa pacalesti logica!”

Dispariţia gripei: Cercetătorii sunt uimiţi de dispariţia gripei… dar chiar a dispărut, sau e doar mascată de Covid-19?

 

De Peter Andrews, jurnalist ştiinţific şi scriitor irlandez cu domiciliul la Londra. Are instruire temeinică în ştiinţele vieţii şi a absolvit la Universitatea din Glasgow cu licenţă în genetică.

A avut loc o prabuşire cu 98% a infecţiilor gripale anul acesta, risipind temerile de o infectare îngemănată cu covid şi gripă simultan asupra căreia mulţi au avertizat. Experţii spun să mulţumim măştilor şi distanţării sociale. Dar chiar aşa să fie?

Deşi nu există testare în masă pentru gripă aşa cum se face în cazul Covid, OMS spune că analiza datelor din întreaga lume arată prăbuşirea cazurilor de gripă peste tot. Australia practic a “sărit “ peste sezonul de gripă de anul acesta, fără niciun caz raportat din iulie (vîrful lor de sezon). De fapt, gripa a dispărut mai mult sau mai puţin din emisfera sudică, iar datele recente arată că va urma acelaşi trend şi la nord de ecuator. Cum se poate explica acest declin fără precedent?

Unde s-a dus?

După mintea mea, există trei posibilităţi.

Prima este că doar pare că a dispărut, deoarece doctorii şi cercetătorii au clasificat în mod greşit alte boli respiratorii drept Covid. Vă rog să observaţi că postacii déjà tratează această sugestie ca pe ceva din sfera teoriei pământului plat.

A doua este că Covid a “supraaglomerat” gripa. Se pare că nu poţi fi infectat cu doi viruşi deodată. Un studiu recent efectuat la Yale University a descoperit că din 13 000 de pacienţi internaţi într-un mare spital de boli respiratorii, practic nimeni nu a avut simultan şi gripă şi răceală. De fapt, ţesutul pulmonar care fusese expus anterior la virusul răcelii era imun la virusul gripal.

Dar cercetătorii spun că această soluţie nu are fundament: nu mai mult de o cincime din populaţie a fost expusă la Covid, şi astfel toţi ceilalţi sunt teren fertil pentru gripă. Dar dacă se înşeală şi Covidul este de fapt mult mai răspândit decât cred savanţii, ‘supraaglomerarea virusului’ ar fi putut contribui la scăderea gripei. (Întrebarea este de ce Covid ar fi câştigat bătălia aşa de decisiv, încât să ajungă la zero cazuri de gripă şi milioane de cazuri de Covid – de vreme ce, cu siguranţă gripa ar fi ajuns la unii oameni înainte de Covid?)

A treia posibilitate este explicaţia oamenilor de ştiinţă. Înainte să o dau, vă rog să luaţi aminte că oricare dintre primele două, dacă sunt corecte, ar face ridicol întregul răspuns la Covid, nu mai puţin din cauză că ar însemna că, Covid este cu mult mai puţin periculos decât s-a afirmat la scară largă.

A sosit verdictul

Societatea ştiinţifică se aşează repede la coadă în spatele teoriei conform căreia gripa a dispărut datorită restricţiilor covid – în special a măştilor, a distanţării sociale şi a carantinărilor (lockdowns). Ei “sunt în mod copleşitor de acord”  că aşa stau lucrurile; certitudinea lor este remarcabilă din acest stadiu timpuriu.

Dar de ce aceste măsuri au funcţionat aşa de bine în mod neintenţionat pentru gripă, care se află aici de milenii, în timp ce cazurile de Covid încă cresc până la cer? Lasă măştile anumite particule să treacă şi le opresc pe altele?

Adepţii aceste teorii au o explicaţie. Ei pretind că oamenii care au Covid sunt mult mai contagioşi decît cei cu gripă. Covid are o “peroadă de incubaţie” mai lungă decât gripa, iar rata ‘R’ este de trei ori mai mare decât la gripă. Dar chiar şi dacă toate aceste estimări sunt corecte, mai apare încă întrebarea fără răspuns: de ce gripa a fost eradicată aşa de complet.

Măştile Magice

După părerea mea, această explicaţie cu ar putea fi cea mai frumoasă disonanţă cognitivă din toată această saga. Experţii pretind, cu o mină serioasă, că acest talmeş-balmeş de restricţii, care variază de la o ţară la alta şi de la o regiune la alta a eradicat peste noapte un străvechi flagel al umanităţii de pe faţa Pământului. Iar în următoarea secundă ei avertizează că incidenţa unui alt virus transmis în mod identic este până în pod de mare.

Mult mai plauzibil, după opinia mea este că gripa a fost confundată cu Covid în marea majoritate a cazurilor. E chiar aşa de greu de crezut că oamenii cu gripă au fost confundaţi cu pacienţii de covid? Până la urmă ştim că pacienţi cu cancer pulmonar există. În orice caz şi indiferent de explicaţii, te întrebi dacă dispariţia gripei înseamnă că cea mai mare campanie de vaccinare împotriva gripei programate pentru iarna aceasta va fi anulată. Totuşi, cred că nu.

Sursa: https://www.rt.com/op-ed/504625-covid19-flu-disappeared-replaced/

 

Traducerea: Costin Ştirbu

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.