Selectați pagina

La indicaţia Organizației Națiunilor Unite pentru Hrană, vom mînca pîine din… GREIERI!

La indicaţia Organizației Națiunilor Unite pentru Hrană, vom mînca pîine din… GREIERI!

Pâinea cu făină de greieri va fi comercializată, pentru prima dată, într-un lanț de supermarketuri. Finlanda o comercializează de anul trecut.

Pâinea pe bază de făină de greieri nu este o noutate, însă acum se pare că se face pasul de la experiment la comercializare în masă. Primul lanț de supermarketuri care va expune la vânzare pâine cu făină de greieri este Penny Market, iar decizia a fost luată, deocamdată, doar pentru Cehia, potrivit radio.cz.

În fiecare pâinie va exista o cantitate de aproximativ 200 de greieri, iar prețul va fi de 50 de coroane. Făina obținută după uscarea insectelor conține mai multe proteine decât pâinea din făină albă.

Organizația Națiunilor Unite pentru Hrană (FAO) a lansat, încă din 2013, un program prin care se încurajează consumul de insecte. Explicația oferită este că acest tip de hrană poate reprezenta o soluție pentru alimentația planetei în viitor, pentru că este ieftină și ecologică.

Prima țară care a comercializat produse de panificație pe bază de făină de greieri a fost Finlanda, iar la scurt timp s-au conformat și alte state europene.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne găseşti şi pe:

Статьи на русском языке

Статьи на русском языке