Un grup internațional LGBT numit Rainbow Pilgrims of Faith a participat la cea de-a 11-a Adunare a Consiliului Mondial al Bisericilor de la Karlsruhe, Germania.

La Consiliul Mondial al Bisericilor au participat reprezentanți ai minorităților sexuale

La Consiliul Mondial al Bisericilor au participat reprezentanți ai minorităților sexuale

Consiliul Mondial al Bisericilor este cea mai mare organizație ecumenistă internațională care organizează adunări ale membrilor săi la fiecare câțiva ani. În acest an, pe lângă reprezentanții bisericilor, la principalul eveniment ecumenist participă și reprezentanți ai minorităților sexuale, relatează The Presbyterian Outlook.

Potrivit Gabrielei Mayer, unul dintre organizatorii Rainbow Pilgrims of Faith, participarea minorităților sexuale la Adunare ar trebui să contribuie la „căutarea dialogului și a păcii”, deoarece „chestiunile legate de „sexualitatea umană” sunt încă controversate în multe biserici”.

„Pelerinii curcubeului în credință” de la Adunare vor organiza mai multe mese rotunde la „Centrul de întâlniri pentru femei, bărbați, familie și diversitate de gen” și vor prezenta o broșură cu povești ale „credincioșilor LGBTQIA+*” din întreaga lume.

Tema actualei Adunări a CMB este „Iubirea lui Hristos mișcă lumea spre reconciliere și unitate”. „Pelerinii curcubeului”, în cuvintele lor la această adunare, speră să aibă un „impact pozitiv asupra liderilor și reprezentanților a peste 350 de biserici”.

Notă:

* LGBTQIA+ este un acronim pentru lesbiene, gay, bisexuali, transsexuali și alte minorități cu orientare sexuală și identitate de gen nedefinite.

Sursa: https://pres-outlook.org/2022/09/lgbtqia-christians-celebrate-diversity-at-world-council-of-churches-assembly