Selectați pagina

Kremlinul va fi mănăstiresc?

Kremlinul va fi mănăstiresc?

putin-predlozhil-vosstanovit-razrushennyie-monastyMănăstirile Ciudov şi Înălţarea Domnului, care se aflau pe teritoriul actual al Kremlinului şi au fost distruse în anii 1929 – 1930, e posibil să fie restabilite. Cu o astfel de propunere a venit preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, pe data de 31 iulie, ne informează “Nezavisimaya gazeta” cu referire la agenţia de presă ITAR-TASS.

“A apărut o astfel de idee – de nu restabilit această replică (corpul nr. 14 administrativ al Kremlinului), dar, dimpotrivă, de restabilit aspectul istoric al acestui loc, cu două mănăstiri şi o biserică”, – a menţionat Putin. În piaţa Ivanov din Krelin, vizavi de construcţia izolată a corpului 14, Putin a dus o discuţie cu primarul Moscovei, Serghei Sobianin, intendantul Kremlinului – Serghei Hlebnikov, adjunctul directului general al muzeului istoric-cultural de stat “Kremlinul Moscovit” – Andrei Batalov, şi cu rectorul institutului de arhitectură din Moscova – Dmitrii Shvidkovskii.

Putin a accentuat, că un astfel de plan poate fi realizabil numai după ce va fi aprobat de societate şi de UNESCO. “Trebuie de discutat acest subiect cu societatea arhitecturală din Moscova, şi de coordonat cu UNESCO”. Preşedintele Rusiei consideră că este necesar “de lucrat la aceast subiect, ca mai apoi de trecut la realizarea lui, în cazul dacă va fi considerat oportun”.

Putin a amintit, că corpul nr. 14 administrativ al Kremlinului a fost construit în anul 1930, iar din punct de vedere istoric pe acest loc se aflau două mănăstiri şi o biserică. “Începînd cu anul 2001 s-a purces la restabilirea clădirii, iar cu anul 2007 s-au început lucrările, respectiv clădirea practic a fost distrusă”, a remarcat Putin. Totodată el a menţionat că în corpul nr. 14 al Kremlinului s-au aflat subdiviziuni administrative ale corpului prezidenţial, care ulterior au fost mutate în clădirea de pe Piaţa Staraya. “În general, este destul de confortabil pentru a lucra acolo”, consideră Putin.

Tradus pentru Aparatorul.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

1 Comentariu

  1. ENORIAS

    Daca se vor decide sa refaca aceste 2 manastiri istorice, desigur va fi scoasa mumia lui Ilici.
    Deci e posibil sa fim martorii si acestui eveniment!
    Doar ca unii stareti spun ca aceasta se va petrece in imediata apropiere a ultimilor evenimente ale omenirii, adica a sfirsitului.

    Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *